Ana Gina Show



Jag verkligen ääääälskar AnaGina, hon är så klockren. Allt hon gör är kul, checka in detta klipp när honbusringer.

Vill ni kolla på fler gå bara in på svt.se och kolla. Det är värt det, jag lovar!



http://svtplay.se/v/2246666/ana_gina_show/khadidje_busringer_med_kristian_luuk

(sorry vet ej hur man gör det till en länk, någon som vet)






USA



Hello!

Nu är jag "hemma" i Kanada igen. Vi stack som sagt tidigt i morse, oj gud vad jag var trött!!! Vet inte varför men jag har sååååå himla svårt att somna om kvällarna, jag ligger bara upp försäker sova men så börjar man tänka och så vill man sova för att man måste för man vet att om man inte sover så kommer man vara trött... Jag var super trött imorse, klockan ringde 06.00. Det var bäckmörkt ute och jag frös rumpan av mig. Hoppade snabbt i flera lager kläder för maximal värme :)

Klockan 07.15 begav vi oss ut på vägen med både pass, papper och pengar!!! Och ett glatt humör. Efter ca. en timmes körning (förvirrande körning) trodde vi var vilse vilket vi inte var men tillslut kom vi fram rätt. Vi kom fram till gränsen, det var ingen kö. Vi gav snällt våra pass till mannen i luckan och han kollade in dem och frågade oss en massa. Vi fick köra till sidan, för jo... dem ville prata med mig. Allt blir så mycket mer komplicerat när man inte är från Kanada. Jag fick fylla i papper, visa alla mina, svara på en massa frågor såsom: Hur vi tjejer känner varandra? Vad jag gör här? Vem jag bor hos? Vad jobbar mina släktingar med? Är jag kriminell? När åker jag hem? Osv..

Vi kom ca 30 min före öppningstid till köpcentret, vilket var perfekt. Vi spanade in vilka butiker som fanns, sedan började vi shoppa. Vi gick in i många butiker, många roliga butiker fanns där! Faktiskt inte en enda jag sett förut så det är roligt när det är annorluna. Köpte en hel del coola saker, inte många diock men men... Det billigaste jag köpte var ett linne för 3 dollar ca 21 krr. Helt okej! Köpte även super härliga och barnsliga trycktröjor :D Både jag och sara blev kära i dem direkt! Vi gjorde även några galna foto i en fotomaskin, man borde verkligen göra det oftare. Det är roligt och man får korten så snabbt!!

Vi åt lunch på en restaurang som heter RedRobin som även finns i Kanada men detta var förstå gången för både mig och Anna som också är lite halvturist :P Vi gick vidare och sedan packade vi in oss i bilen för att bege oss hem. Att köra över gränsen hem krävdes lika många frågor och dem är inte glada dem där tulljobbarna ska jag säga er... men vi slapp ialf gå av bilen :)

Kom hem, packade upp och käkade middag med Tanya och Lars. Slappade och nu ska jag ligga i sängen och läsa min bok :)

KramKram



USA



Tidig söndag morgon...



Idag får det bara bli en massa text för har tyvärr ingen speciell bild på lager.

Min dag började med att min kära klocka (Tanyas mobil) ringde så snällt kl 08.00. Jag klädde på mig och gjorde mig redo för ett yoga pass. Tanya skjutsade ut mig till ParkRoyal där lululemon butiken ligger som håller i yogan. Kommer ni ihåg då jag skulle ta bussen dit första gången? Jag hade ju självklart kollat fel så då blev det ingen yoga. Andra gången fick jag skjuts och yogan var super bra. Tredje gången var idag, jag fick skjuts. Men vart var instruktören? Ja inte var hon i våran lokal, nej så lektionen blev inställd men vi fick alla varsitt fritt tränings pass på yoga centret värt 15 dollar. JIPPI!!! Jag snackade lite med personalen, har pratat med dem förr och dem känner igen mig. Jag är ju den svenska tjejen. Anyway, jag berättade att min kära syster kommer på besök och vips så fick jag fyra gratis träningspass :D Bra va?

Efter "yogan" så gick jag och en kille Matt som jag faktiskt träffade precis innan yogan och tog en kaffe/te på ett lokalt cafe i närheten. Han jobbade i butiken och hans kommentar för att börja snacka med mig var: Do you play soccer? hahah!! Han kollade på mina byxor, hade på mig mina stora mysbyxor från idrottsgymnasiet. Typ alla i sverige har stora slappa mysbyxor men icke här, här har alla tajta slimma tunna yogabyxor. Jag har skaffat mig ett par och dem är suuuuper sköna och snygga fakiskt :)

Efter fikan gick jag vidare till köpcentret och strosade vidare, sedan tog jag bussen hem till Lynn Valley. Gick hem, dammade lite väggar för att vara snäll :) Fortfarande dammigt! Fixade med papper inför USA imorgon, kom på att jag var tvungen att fixa min hembiljett till sverige, dvs en kopia så fick ta mig ner till biblan för att skriva ut. Allt är ju typ ner packat i lådor... Tog mig en lång promenad innan och sedan ner till biblan.

Under min promenad som var super vacker med tanke på bergen, men det har ni hört förr... kan säga det hur mkt som helst. När jag går där i min egna lilla värld med mp3 i öronen ser jag att en gammal skrutten söt liten dam försöker säga mig något. Hon bara; Excuse me, but do you know if thats the mountain? Jag bara: Jaaa!! Hon bara; I cant remeber that they were that big!! Och är man så gammal så borde man nog bo här men gulligt av henne att typ misstänka att dem växt eller något :P Men vi kom nog på att det är på snön som dem verkar större...

Därefter gick jag hem IGEN, och gick inom Anna. Hon fick en kattunge av sin kära pojkvän.. det var en tidig julklapp. Den är super söt och den heter Enzo :) Sedan gick vi hem och Lars lagade middag. Han lagade nästan julmat. Koktpotatis, kokta morötter, rödkål och stor benfri kotlett i ugn eller nått och brunsås.

Sedan duschade jag läääänge och vaaaaarmt. Gud vad jag längtar efter ett hett bad, en varm bassöäng eller varför inte en bubbelpool? :)

Nu ligger jag i sängen och är mör, imorgon bär det av till USA!!!! Min första vistelse i USA ever :D Jag mellanlandade förstås i Chicago men var bara på flygplasten så det räknas inte :P

God natt!

 

 


Vancouver Aquarium



Idag har jag varit på Vancouver Aquarium med Anna. Det var kul och intressant!!! :) Allt från haj, räkor, papigojjor, delfiner, spindlar till maneter... Typ allt!

Vi gick på en delfin show, tror ni faktiskt det är första gången för mig. Vet faktiskt inte om jag ens har sett delfiner i verkligheten? Hmmm, har jag det? Anyway, delfin showen var super kul. Dem var så vackra och gjorde otroliga saker, precis som på film!! :P

Dem hade även 4D movie och det var suuuper kul! Det var ett klipp ur filmen polar express och det var så verkligt. Ni har säkert alla varit på 3D movie och bara det är verkligt. Men med 4D fick man verkligen känslan av att vara i filmen. Det snöade, man fick regn i ansiktet, pet i ryggen, vibrerande stolar, doft av julgran och varm choklad och mycket mer !!

Enjoy the pictures :)






Myspys




Jag tände två doftljus på mitt rum efter att jag hade städat det. Nu är det fint, fräscht och utan damm :D Plus luktar gott och har mysfaktor 100!!!







Städning



Idag har jag städat mitt rum. Jag har dammtorkat allt och flyttat in alla mina saker. Jag har en garderob nu, en garderob med kläder i, det ni!!! :P Hittade även en ica kasse från fina sverige, hemkänslor!!! Jag städer även i alla mina få utrymmen jag har men jag har ändån en hel del saker... hahah!!!






Kolla vad jag har fått




Kolla vad jag har fått. Tanya kom hem från jobbet och gav mig denna. Dem hade hittat den på golvet som antagligen en kund hade tappat. Dem tyckte jag skulle ha den :) Snällt va?







Christmas wine basket




Inför jul görs det många wine baskets på Liberty Wines där Tanya jobbar. Dem har mycket att stå i nu inför jul har jag hört.

Om jag var äldra och bodde permanent skulle jag faktiskt köpa några av dem och ge som julklapp :)


Njut av de fina korgarna :)


KramKram






Fredag hela dagen



Nyss hemkommen från en promenad med Kara och hennes hund Ella. Vi gick runt i Lynn Canyon och headwater som är två parker är i närheten. Snön ligger fortfarande kvar men det håller på att bli slask. BLÖ!! Jag hade underställ, mysställ, vinterjacka, regnbyxor, mina vinterboots, vantar och mössa. Så ni antar kankse hur vädret var? Men det regnade inte utan det var mer mot kylan och all slask på stigarna.

Inatt sov jag inte bra. Varför vet jag inte! Jag gick kanske och la mig klockan 24.00 och därefter låg jag bara i sängen och kunde inte sova. Jag låg och lyssnade på alla ljud, hatar stuprännan utanför mitt fönster säger jag bara!! Jag låg kanske uppe i två timmar och vaknade av att jag super trött. Inte konstigt så dåligt som jag sov. Jag vaknade av att garageporten gick upp dvs de kör till jobbet. Trodde det var Tanya som körde till jobbet då hon börjar kl 9. Jag brukar alltid vakna när hon kör och inte när Lars kör till sitt kl 6.30. Jag funderarade på att avblåsa mina och Karas planer pga att jag var såååå trött och det var super mörkt ute. Men då jag kollade på klockan och den visade 6.30 blev jag glad och kunde glatt sova vidare :)

Idag gör jag min frökex, MUMS!!! Jag ska även flytta in alla mina saker på mitt rum och få allt som det var förut. Ni anar inte hur skönt det är!! :)

KramKram


Jag lagar mat!




För andra gången under min vistelse här i Vancouver så har jag lagat mat. Jag vet, lite pinsamt att jag inte gjort det oftare men Tanya och Lars är själva väldigt bra i köket och vill ju inte låta den talangen försvinna :P

Jag lagade ungsbakade lax med rödhetcurry sås blanad med citronsaft, salt och peppar. Till det hade jag ungsrostade grönsaker som bestod av paprika, selleri, champinjoner och brocolli. Och om inte det var nog så bjöd jag även på krispiga klyftpotatis. MUMS!!!! Resultatet blev super gott. Tanya och Lars påstod sig gilla det :)

Tyvärr glömde jag ta bild på maten som färdig och fint upplagt så det fick bli en bild på the leftovers i matlådan :P






Svar på frågorna...


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Då jag checkar läget på tanyas jobb eller hjälper till hemma med renoveringen eller dylikt då vaknar jag av att Tanya väcker mig, hon är min väckarklocka. Jag har ingen egen mobil men får låna Tanya då jag behöver. Anyway, jag vaknar morgonar mig - klär på mig, dricker te, kanske duschar eller bara fräschar upp mig. Jag äter frukost sedan är jag redo för världen! Spenderar den antingen på Tanyas jobb eller bara hemma och hjälper till med tanke på renoveringen...

Då jag inte har några större planer så sover jag tills jag vaknar, vilket jag aldrig gjorde när jag var hemma. Men här på min lilla "semester" så tillåter jag mig :) Jag vaknar, gör mina morgonvanor som jag skrev ovan... Sitter på datan lite, självklart läser tidningen (bläddrar lite, läser serierna och checkar vädret). Sedan under dagen kanske jag hittar på något med de människor jag lärt känna här. Eller så gör jag något roligt på egen hand. Går ner till byn, kollar köpcentret, går till biblan eller bara hänger hemma och slappar! Kanske går ut och går en runda. Jag kan göra vad jag vill, i princip! Sedan är det kväll, Tanya och Lars kommer hem från jobb, vi äter middag som någon av oss lagat. På veckorna lagar Tanya middag, helgerna Lars. Jag har bara lagar två ggr...Illa! Sen är klockan kväll, vi kollar tv och det bästa är att dem gillar samma som mig - roliga komedi serier och det går nästan varje kväll. Sedan är det dags för sängen och nu när jag börjat läsa så brukar jag faktikst läsa några sidor innan läggdags :)

Glömde tillägga att jag skypar med min underbara familj ibland :)

Vad du äter om dagarna?
Jag har alltid ätit gröt på morgonen men nu har jag valt att variera mig. Så varierar mellan omelett, gröt eller typ yoghurt och musli. Till det dricker jag ofta vatten och te! Sedan kanske sallad eller mer omelett till lunch om jag inte åt det till frukost. Vill inte bli enformig. Sedan lite snacks, kanske macka eller frukt emellan? Sedan middag som ser ut som svensk mat, idag t ex åt vi biff med stekt lök, potatismos och ångade grönsaker med brunsås och lingonsylt från IKEA. Under dagen dricker jag även mycket te, för att det är gott och värmande! Så kan min dag se ut om man inte äter ute förståss.


Jag har inte förstått hur det kom dig att du åkte till Vancover. Är supernyfiken! Vad fick dig att åka till Canada?
För ett år sedan hade jag inga som helst planer att åka till Vancouver. Mina planer var att jag skulle rycka in i lumpen hösten 2010 som insatsgruppbefäl men pga medicinska skäl blev det avblåst. Det var våren 2010 (jag skulle ta studenten) och jag stod mellan högskola eller inte högskola. Med tanke på att jag var sååå inriktad på lumpen var jag inte riktigt beredd på att börja på högskola. Jag valde att inte plugga vidare direkt utan åka till Vancouver. Min släkting bor här och han och hans fru har alltid velat ha över oss på besök. Så jag åkte, och valde att spendera 5 månader här för att uppleva mer än vad man kan i Sverige.

Hur kom du i kontakt med familjen?
Lars är min släkting så jag är inte placerad i en familjen eller så som man är när man jobbar som aupair eller dylikt.

Vem är Jason?
Jason är en kille två hus från vårat som jag lärt känna. Han jobbar på bank samtidigt som han pluggar business. Han är 21 år (tror jag).

Firar man lucia i Canada?
Nej man firar inte lucia i Canada, man firar inte ens advent.


Nu börjar det likna något!!!




Idag har vent och mattkillarna varit här. Innebär, flytt av de få möbler som fanns och kläder flyttade. Men nu är det rent och fint och snart kan vi kan flytta tillbaka alla saker till där dem hör hemma :)







SNÖN FORTSÄTTER...




Det har snöat hela natten och hela dagen. Det är fint när man ser snön falla! Det är juligt :) Men det är väldigt ovanligt med snö och så kallt som vi haft här under november månad. Hösten var även ovanligt fin och varm länge. Det är roligt att vädret är "ovanligt" utöver det vanliga (regn) nu när jag är här! Undras hur vintern blir?

Det snöade så mycket att Tanya skjutsade ner mig till Park and Tilford där hon jobbar och jag checka läget! Efteråt gick jag det till café kallat JJBean. Dem har öppenspis, mysigt! Jag läste min bok (min femte nu)... Den är super späänande och romantisk!

Därefter hem åkte jag hem med Tanya för vädret var fortfarande snöigt...

Idag har det varit killar här som har rensat ventliationssystemet samt tvättat deras heltäckningsmattor! Nu är allt fixat som behövs fixat. Nu återstår bara fönsterkarmar och målning. Men det är bara det "lilla". Vi har ju trots allt levt under dessa omständigheter i fem veckor. Nu kan vi flytta ifrån källaren och få tillbaka våra liv :)

KramKram

Invigde förövrigt mina vinterboots idag!!! JAAAIEEE!!






Fortune Cookie




Häromdagen då vi beställde kina mat så fick vi även några fortune cookies eller som det heter på svenska - lyckokaka.

Jag har faktiskt aldrig ätit det förän tills nu.. Jag har bara sett dem äta det på film och tv men aldrig testat själv. Dem var goda, typ blandning mellan kaka och bröd!

Men det bästa fanns inuti - en liten lapp. På lappen står det något bra, som det stod på min; något bra kommer hända snart. Det är ungefär som horoskop, antingen tror man på det eller inte!







Om en månad säger vi God Jul!




God Jul! Nej inte än men snart... om en månad så är det julafton! Är inte det galet? Det var ju sommar nyss...

Julen brukar innebära att man umgås med familj, släkt och vänner. Men denna jul kommer bli lite annorlunda jämfört med mina andra 18 jular som jag har firat. Nu kommer jag spendera den på andra sidan jordklotet men jag har i alla fall lite familj här :) Lars, Tanya och såklart min fina syster Josefine!

Dem firar varken advent eller lucia här men tror att vi ändån kommer att tända ett ljus varje söndag med tanke på att Lars är svensk!

Dem har redan dekorerat galet i alla butiker samt satt upp julgransförsäljningar lite överallt.

KramKram

 
Bilderna är från Julen 2009 då vi firade den hemma med mamma, pappa, jossan och mormor självklart var kisen med :)





Skvallertidningar...




Skvallertidningar is the shit!

Eller ja...dem är roliga att läsa eller mer som jag gör - kollar på bilderna :)







Någon sett...?


Någon som har sett mitt vaselin?

Mina läppar svider och skriker efter vaselin!!!! Jag tar med mig mitt vaselin vart jag än går för att använda till mina läppar och händer. Det är super bra. Jag har li alla fall etat överallt, var kan det vara?

Om jag inte hittar det snart måste jag nog ta och införskaffa mig ett nytt!







KALLT




BRRRRRR!!!!! Det är kallt men fint väder. Klar blåhimmel, inga moln, helsol men isande kallt.

Idag när jag gick ner till Park&Tilford (ca 50minuters promenad), hade jag tre lager byxor, fyra lager tröjor, mössa, vantar, halsduk och som inte det skulle vara nog så hade jag mina solbrillor på mig :) Solen gassade. När jag gick hem efter besöket på Tanyas jobb satt jag mig på Starbucks och läste min bok. Den är bra! Det är min femte bok jag är inne på nu. Det ni!

Anyway, på väg hem så var det mörk, super mörkt solen går ju ner typ kl 16.00. Himlen var svart men det var stjärnklart. Super fint :)

På torsdag ska det bli snöstorm här säger dem...














FRÅGESTUND





Fråga vad du vill så ska jag göra mitt bästa och försöka svara!






Söndag hela dagen



Idag kl 10 åkte jag
, Jason och hans bror Matt till en "kyrka" som var i en biosalong. Gudstjänsten var inne i en biosalong vilket var mysigt, sköna stolar och dämpat ljus. Lite annat än sveriges stela hårda träbänkar, haha!! Väl inne mötte vi upp Chelsea.

Efter gudstjänsten lämnade vi av Matt i downtown på Robson street (shoppinggatan) för han jobbar som ordningsvakt där. Jag, Jason och Chelsea åt lunch på ett mysigt stället kallat cafe crepe. Det var ett ställe man måste gå till om man är här!

Jag beställde crepe med spenat och ägg, MUMS!! Man kunde även beställa sweet cepe med ex nutella och grädde som jason gjorde. Såg även på deras menu att man kan beställa en nutella martin, galet va? Det vill säga, en drink av bara godsaker och mestadels nutella. Får kanske ta och testa det?? Hmm...

Sedan körde vi hem Chelsea och sedan vidare till Lynn Valley Mall. Vi kollade på hundvalpar i en djuraffär... Jag har aldrig sett så många hundvalpar på samma stället för. Dem var ut gulliga :)

Sedn hjälpte jag Lars att ta bort lakan och skit från golvet på ovanvåningen. Renoveringen är ju klar :) Så nu är det bara dammstädning, takfix och matrengöring sen är det dags för målning !!

Kramkram






Kall vinterdag



Temperaturen har sjunkit rejält nu, det är runt 0 grader varje dag och ett antal minus grader på natten. Dem säger att det ska bli -12 grader inatt. Det är kallt!

Min "sjuka" håller i sig men känner mig ändå bättre idag. Tanya frågade mig imorse om jag mådde bra och om jag sovit bra. Hon hade liksom hört mig hosta en massa kl 06 imorse vilket jag inte själv minns! Jag hade bara svårt att somna som de andra nätterna. Så idag köpte lars hem hostmedicin och halstabletter. Men fy fasiken för hosmedicin, jag kan verkligen dricka det. Det luktar pyton!!! Jag vet att en del älskar det men jag kan verkligen inte så det får bli en massa varmt te och halstabletter för mig :)

Idag tog jag mig en promenad i kalla Vancouver. Gick bort mot headwater i tro om att jag kunde få med mig lite friskt källvatten från berget men det var inget "vattenfall" så valde att inte ta för det är smutsigt om det bara ligger...

Sorry för de bilder som ligger ner, kan tyvärr inte vända upp dem så vill du se dem får du vara vänlig och vänta på dig huvud :)

KramKram






Scienes world and body world



I går (lördag) åkte jag och Kevin till scienes world som ligger nere i Downtown. Det var egentligen menat att Anna och hennes bror skulle med men när jag ringer henne så får jag inget svar så jag går över till henne. Ca 100 meter bort från vårat hus!! Jag väcker dem när jag knackar, dem hade tydligen festat rejält kvällen innan så dem stannade hemma istället, hehe.

Men dem missade något. Hela dagen var en trevlig dag. Body world var intressant och lite skrämmande på samma gång. Alla kroppar och hjärtan och skelett osv var riktiga bara det att dem var behandlade med något som gör att dem håller sig. Man fick inte lov att ta bilder inne på sciene world så bilderna är från google.

Efter body world gick vi vidare till övriga sciene world som var ungefär som Universeum i göeborg. det var super kul.

Jag älskar att göra roliga och framförallt barnsliga saker. Tror och vill nog aldirg växa ifrån det :) Kevin han är själv 25 men ser mkt yngre ut anyway han var defintivt inte lika exhalterad som jag när vi kom in på "roliga avdelningen". Han var mer som en vanlig vuxen.

Men jag ska minsann aldrig bli stor..
Haha!! Hmm vad är det jag säger? Jag som alltid säger det ska jag ha när jag blir stor. Men det jag menar är att jag ska bli stor men ändå ha mitt barnasinne kvar :) Ni som känner mig kankse kan tänka mig hur jag beter när roliga experiment saker kommer fram? :D Man kunde göra allt där som att lyfta en 200 kg elefant, spela cello utan strängar, ta reda på hur man ser ut när man är 70 och mkt mkt mer!! Det var kul med andra ord :)


Visste ni...
- att ett foster får ögon och hjärta efter bara fyra veckor?
- att om man rökar 20 cigaretter om dagen hela livet typ så får man i sig lika mkt tjära som det ryms i en kaffe kopp?
- att jag har hållt i en riktig lever och en "slice" av en arm (där man såg, fett, muskler, ben)?
- att en rökares lunga är kolsvart medans en ickerökares lunga är icke svart (röd,vit,rosa)?






FREE COFFEE


På McDonalds är det gratis kaffe ändå tills den 28 November. Hur bra är inte det?

Jag dricker ju vanligtvis inte kaffe men nu när det är gratis får man ju testa!!! :)






Om en månad så smäller det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Om exakt en månad kommer min syster!!! Ni kanske tycker det låter länge? Men det gör det inte för mig, 1 månad är ju fyra veckor... jag menar hur snabbt går inte fyra veckor när man vet att något kul ska hända? Jag ser jätte mycket framemot att min syster Josefine ska komma hit och det gör även Tanya och Lars :)

För att vara lite nostalgisk så...

Jag tycker om min syster JÄTTE mycket, hon är faktiskt en av mina bästa vänner. Jag kan säga allt till henne och lite därtill. Vi fungerar likadant och tänker likadant. Folk säger till och med att vi pratar likadant!

Vi är självklart som alla andra syskon, vi bråkar. OH JA!!! Vi blir irriterade på varandra och skriker men vad gör man inte för kärlek? Dem säger ju att kärlek börjar med bråk.

Anyway, jag beundrar min syster och hon är min förebild. Ja det är du Jossan :) Du är precis som jag vill vara, du är bäst :)

Vi ses snart!







PS. Tack vare min långa ståtliga pappa och min korta fina mamma så fick dem denna snygga varelse DS.



Måste bara säga...



Medans jag kommer ihåg det så måste jag bara säga att...

JAG HATAR... när man träffar folk och de säger:

What's up?
How's it going?

För jag känner mig så dum för jag FATTAR INTE vad det menas med. De har försökt förklara men det går bara inte in... Det känns så löjoligt, man kan ju svara vad som helst. Vad är det för mening med det? Hahaha, jag vet att jag är tramsig men varje gång någon säger detta till mig blir jag osäker och svarar något snabbt och bara vill få det överstökat.

Varför kan man inte bara säga... How are you? What are you up for today?

 

BLÖÖÖÖ :P Kommer och vill aldrig lära mig!! Samma problem i sverige men men alla har vi våra svagheter :)

 





Christmas craft fair market



Har nyss kommit hem från en trevlig kväll nere i down town där vi var på Julmarknad typ men det var mer en massa handgjorda saker... Men det var trevligt, mkt folk och mycket saket :) Det var jag, Tanya och Anna som åkte dit. Vi köpte inget förutom varsin fudge!! Mums :)

Nu ligger jag i sängen och klockan är 22.00 på fredag kväll. Jag ska läsa ut min bok nu hade jag tänkt, har bara två kapitel kvar låter lite men det lär nog ta någon timme för det är lååååånga kapitel samt att jag läser sakta!!! Jag har inte bråttom :)

Imorgon bär det äntligen av till Sciene World, JIPPIE!!! :D


Bilderna är på convention centret som byggdes enbart för de olympiska spelen, det var en super fin byggnad både utåt och invändigt :)






Kom på...



Jag är så smart...kom på att jag har ju en kamera i min data... Så tog en bild från biblan, genom fönstret för att få en bild på bergen i bakgrunden och snön. Inte världens bästa bild men man ser snö ialf, eller??

Måste säga detta, på tal om roligt och smart!!

När jag var ungefär, hmmm 10? Så var jag tillsammans med en kille som min bästa kompis hade tjatat på mig. Vi var alltså tillsammans för att hon tjajade, hur bra låter det? Anyway. En dag så lekte han och jag, han kom på iden att vi skulle göra ärtgevär, dvs en toarulle, ballong i ena änden och sedan skjuta ärter på det sättet. Han fårgade om vi hade några toarullar. Men nej det hade vi ju inte... och det är ju onödigt att bara ta av papper från fulla rullar. Men efter ett tag smart som jag är... kom jag ju på att jag samlade på toarullar!!! Hashaha... Hur kul är inte det. Jag glömde att jag samlade på dem, så jo vi hade ju hela toaskåpet fyllt med bara tomma toarullar..

jag tycker det är ett kul minne, hahah!! Eller vad säger ni?







HÖST 2010



Var ute och tog mig lite frisk luft för någon dag sen... försökte bli av med min lilla sjukdom...Tog mig ner till Lynn Canyon och gick inom butiken/utställningen som finns där... mest till för barn vilket passat perfekt för lilla mig som älskar barnsliga saker :)

Vädret var kallt och fint, frisk vancouver luft. Ja luften är faktikst super fin här ute i skogen och speciellt vattnet.

Det finns en speciell källa här som folk åker till och hämtar vatten som sägs vara super rent och fullt med bra mineraler. Det är så rent att man inte behöver filtrera det eller någonting alls. Jag har själv inte testat det men jag ska :)

KramKram






Första snön



I natt kom den första snön nere i Vancouver. Det är inte mycket men snö är det i alla fall! Har tyvärr ingen bild på snön som ligger uppe i bergen men det är mycket snö där uppe. Det är super fint och man ser verkligen en snölinje. Skidbackarna runt omkring här (bl a cypress, whistler, seaymor, grouse mnt) öppnar i helgen så nu är skidsäsongen igång på rikitigt.

Sorry för dålig uppdataering och tråkig...ska bli bättre på det.

Som ni kanske har förstått så är jag lite små sjuker för tillfället... trist!!! Igår kväll när jag skulle sova hostade jag jätte mycket, trodde min hals skulle hoppa ur mig. Det är super jobbigt! Men men tar piller och dricker te så förhoppningsvis går det över :)

Ikväll ska jag och Tanya och eventuellt Anna och hennes bror till downtown, convention centre, som var en av byggnaderna under OS som användes som konferens rum etc. Vi ska dit på en julmarknad typ, dem kallar det christmas craft fair vilket betyder typ jul pyssel marknad. Ska bli kul :)

Nu ska jag läsa min bok. Kram På er!!!






2 ½ månader



Idag har jag varit här i exakt 2 ½ månad. Jag har med andra ord varit här i mer än halv tiden.

Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Tiden den går både snabbt och sakta, på gott och ont. Jag har hunnit med en del här, hunnit varit en turist samt känna mig som en av alla andra. Jag hittar själv bland gator och skogar. Jag kan göra mig hörd. Jag känner människor. Och ja mkt mkt mer.

Det jag vill säga är som sagt att jag hunnit med mycket men ändå är det mycket som jag inte har gjort ännu. Det jag inte gjort än ska jag göra :) Smart va? Hahaha...



Så här taggad var jag precis innan jag lämnade mitt kära hem i Norrekrok! Bilen full med packning :)





Vem är du?


Ett väldigt bra test. Jag gjorde det och jag känner verkligen igen mig i mitt resultat!

Gör testet så får du själv se :)

Test: Styr du med hjärta eller hjärna?

Testa om hjärnan eller hjärtat är ditt främsta styrmedel i karriären.

Karriär

1. Litar du på din intuition när du arbetar?

A)     Ja absolut jag är mycket intuitiv.

B)      Nej absolut inte det är bara flum.

C)     Ja i vissa fall ifall där jag tycker det är rimligt

 

2. Är det någon du jobbat med som har anklagat dig för att vara lite tråkig och fantasilös någon gång?

a)       Nej det aldrig hänt.

b)       Ja det har hänt någon gång.

c)       Nja kan hända men inget som jag specifikt lagt på minnet.

 

3. Vad tycker du om människor som är logiska och realistiska som du möter i jobbsammanhang?

A) Dom är rätt trista om jag får vara ärlig.

B) Jag tycker det är helt rätt att inte ”leva i det blå”.

C) Jag uppskattar och tror att jag kan lära mig något av alla människotyper

 

 

4. När du skall ta ett viktiga jobbbeslut hur gör du då?

a) Jag går mest på hur det känns i magen

b) Jag sätter mig ner och skriver listor på för och nackdelar med dom olika alternativen.

c) Det är lite olika, ibland går jag mer på känn och ibland kanske jag söker mer fakta   eller bollar frågan med någon jag litar på

 

5. Har du någon gång gjort något i ”stundens hetta” på ditt jobb som du bittert ångrat efteråt?

A) Japp, tyvärr många gånger och jag lär mig sällan av mina misstag

B) Nej det har nästan aldrig hänt, jag håller oftast ”huvudet kallt” i de flesta situationer

C) Ja det har hänt någon gång men andra gånger har jag lyckats avstyra i tid innan saker och ting gått överstyr. Jag drar lärdomar när det blir fel.

 

6. När du en gång valde ditt jobb/utbildning hur gjorde du då?

A) Jag valde det för att det verkade kul och utvecklande

B) Jag valde det för att jag trodde att jag det skulle ge mig ett tryggt jobb med stabil inkomst

C) Jag både tänkte och kände efter så det skulle bli rätt

 

7. Om du kommer in i en arbetsgrupp där det är väldigt dålig stämning hur reagerar du då?

A) Jag tar väldigt illa vid mig och mår dåligt när det finns konflikter som ligger och pyr

B) Jag bryr mig inte speciellt mycket om andra, jag skakar sådant av mig och sköter mitt

C) Visst bryr jag mig men oftast inte så mycket att det stör mig och skulle det störa mig så letar jag efter lösningar

 

8. Skulle du själv eller andra i ditt jobbteam beskriva dig själv som känslig?

A)     Jag visst är jag det och det är något som andra också ofta märker och ibland stör sig på

B)      Nej jag är inte så känslig och tror heller inte att jag uppfattas så

C)     Nja jag kan nog vara lite känslig ibland men ofta har jag bra balans i livet så det påverkar inte mitt liv eller min omgivning i någon större utsträckning.

 

9. Vilka ord beskriver dig bäst i jobbsammanhang?

a) Extrovert och utåtriktad

B) Introvert och lite mer återhållsam

C) En blandning av båda beroende på sammanhang

 

10. Planerar du för din yrkesframtid?

a) Nej jag lever mest för stunden och försöker njuta i nuet, somliga tycker att jag har för dålig planering ex inför pensionen.

b) Ja jag har koll på läget och vad jag vill framöver. Jag sätter noggrant upp mål och delmål.

c) Både och, visst har jag viss planering men jag lever ofta här och nu

 

 

 

11. Om det är jobbigt omkring dig på ditt arbete hur brukar du reagera?

A)     jag tenderar att få ont i magen för att jag känner för mycket

B)      Jag tenderar att få ont i huvudet för att tankarna far runt i huvudet

C)     Inte på något speciellt sätt, det jag reagerar olika beroende i olika situationer

 

 

Flest A

Ja du styr defintitvt ditt jobbliv med ditt hjärta – på gott och ont. Du är bra på att lyssna på vad din kropp och själ behöver för att må bra. Du uppfattas ofta som positiv och social av din omgivning på jobbet och du tar ofta rent allmänt ”lätt på livet”. Du gör först och tänker sen. Nackdelen med detta är att det ofta blir fel både på det professionella och personliga planet. Stanna upp en stund inför viktiga beslut så du hinner ”landa” innan du bestämmer dig. Magkänslan har ofta rätt men ibland är det bra att komplettera med lite logik. Då du bryr dig mycket om människor i din närhet både när du jobbar och är ledig så tenderar du ibland att bli som en svamp när någon har problem. Låt vissa saker och ting rinna av dig annars finns risken att du bränner ut dig. Skaffa bollplank som kan hjälpa dig sortera bland alla dina känslor.

 

Flest B

Hjärnan och logiken styr för det mesta i ditt liv och så även när du arbetar. Du tänker först och gör sen. Det är ofta ordning och reda i ditt liv, vilket är precis som du önskar. Dina beslut kring jobb är alltid väl genomtänkta och du ångrar dig sällan. Du samlar in tillräckligt med fakta innan du sätter upp dina mål och stategier för hur du vill leva och verka. När du väl bestämt dig så kör du bara på. Att lyssna på sin inre röst tycker du låter orimligt och ”flummigt”. Risken är dock att livet blir lite tråkigt och förutsägbart både för dig själv och din omgivning. Kanske är du dålig på att se till dina egna behov och ännu sämre på att leva   och verka i stunden, här och nu då du ofta är upptagen med att planera för hur du vill arbeta i framtiden. Jobbet brukar blir roligare om det finns en balans mellan logik och känsla. Vad kan du göra för att tillåta dig själv att vara lite mindre seriös på ditt jobb någon gång ibland?

 

Flest C

Grattis du har lyckats med konststycket att ha en bra balans mellan hjärna och hjärta, det vill säga mellan förnuft och känsla. Du fastnar sällan i ett enda beteende, handlings eller tankesätt utan kan växla mellan det som passar bäst för stunden och det är rätt ovanligt i tider av stress och krav. Din nyckel är säkert att du är väldigt närvarande i ditt liv och att du accepterar dig själv med alla dina fel och brister och att du samtidigt är medveten om vilka dina styrkor är. Att du har hög självkänsla helt enkelt. Ge dig själv ett erkännande för att du hittat din egen väg och sätt att hantera ditt liv både på jobbet och i det privata livet. Säkert är du en förebild för många människor. Vad behöver du för att bibehålla denna jobbharmonin i ditt liv? Kom ihåg det så kommer ditt liv vara fyllt av glädje och meningsfullhet

 

 

 


MÅR SKIT!!!



Nu har jag mått dåligt i en vecka! I natt har jag hostat, vaknade av det och det var inga bra hostar utan mer torr hals och hes och kände för att hosta men inget kom..

Nu är kl 9.30 och jag HOSTAR, öronen värker och ja det är inte bättre än igår. trodde jag var på väg att bli bättre men icke.. Jag ska hoppa in i duschen nu och se om baciellerna hoppar av mig och sedan ta mig till Tanyas jobb och checka läget :)

Ska faktiskt köpa halstabletter tror jag, så illa är det!!!


Malin leker med camen



Idag har det regnat HELA dagen. Från morgon till kväll, från kväll till morgon. Jag hängde lite i källaren, sen begav jag mig ner mot byn för att besöka Tanyas jobb, biblan, affären och cafe. Jag har läst i min bok och varit på nätet! :) Antagligen är byggarbetarna klara här nu så då är det bara slipning och lite sånt kvar :)

Ikväll är det tv kväll, många bra och roliga tv serier bland annat 2½men och Mike&Molly.

Jag har köpt mig en termos sak som man kan ta med sig sitt kaffe respektive te :) Ska använda den väl!!!!




Galet



Kursen ändrar sig som tusan.

För bara ett tag sen fick man 6.5 kr för 1 Canadensisk dollar men nu får man 6.88 kr för 1 Canadensisk dollar.

Kanske låter fjuttigt men köper man dyrare saker så blir det faktiskt ganska stor skillnad.






Intressant fakta?


10 saker ni (kanske) inte vet om mig

1. Jag gillar att läsa Kalle Anka
2. jag tycker inte om lakrits
3. Jag älskar alla sorters romantiska komedi filmer
4. Jag tycker om namnet Theo
5. Jag är vänsterhänt men äter och skjuter som en högerhänt
6. Jag har haft sommarjobb sedan jag var 14 år
7. Så fort jag kommer hem tar jag på mig mjukis kläder, tvättar av sminker samt sätter upp håret
8. Jag har inte klippt mig på ett halvår
9. Jag övertänker saker
10. Mina andra namn är Eva och Maria



MP3


För ca två år sen tror jag det var så kände jag det så som bilden visar. Jag blev av med min rosa fina ipod nano! Jag letade ÖVERALLT men inte ett spår. Till slut antog jag att den blivit stulen... men icke sa nicke!





Idag känner jag mig så här... Min mamma städade våran gemensamma "utomhus/träningsklädes" garderob. Hon hittade min mp3 i hennes regnjacka. Tydligen har jag använt hennes jacka och glömt ta ur den ur fickan. Jag fick en ny mp3 i födelsepresten i Maj så nu har jag två :) Men har redan lovat bort den till min söta pojkvän som inte äger någon!





Söndagskyrka



Idag har jag varit i kyrkan. Japp steg upp tidigt för att gå till kyrkan på en söndag morgon :) Jag åkte dit med Jason och hans familj! Det var mysigt och idag var det en stor kör. Sånna stora svarta klänningar och ja mycket sång. Det var jätte fint. Men själv kyrkan var inte som en kyrka inuti, det var mer som en stor föreläsningssal/konserthall. Mysiga stolar och upphöjning.

Därefter gick vi ner till the nersury där Jason mamma hjälpte till, man kan lämna in sitt barn där som är under två år  under själva gudstjänsten så man slipper alla dessa skrikande barn samt att föräldrarana kan få en paus. Det är även gratis, vet inte om det finns i sverige men det borde. I själv kyrkan fanns tre salar... det var jätte många människor där!!

Efteråt åkte vi hem till Jasons hus som är två hus hem från vårat och dem bjöd mig på lunch, snällt! Vi snackade lite skit och sen stack jag hem. Nu ska jag krya på min förkylning som fortfarande sitter i....

KramKram


Så här såg det ut i Willingdon kyrkan i Burnaby. Jag gillar burnaby för det är så roligt att säga :) Visste ni att Michael Bublay (vet ej hur det stavas) kommer från just burnaby? (Bilderna kommer från google)





FARS DAG



Idag är det fars dag vilket jag förmodar att ingen har missat. I Canada är det inte fars dag idag utan det inträffar den 20 Juni.

Jag vill bara säga att jag älskar min familj och idag speciellt min Pappa.

Han är min favorit och kommer alltid vara det :) Han är rolig, smart, lojal och bäst av allt stöttar sina döttrar till max. Jag blir faktiskt lite tårögd nu...skit också!

Kram på dig pappa :)







LOVE IKEA



Tanya kom hem idag med en massa IKEA FOOD. Känns bra att se svensk mat! :)







HIKE



Idag har/är vädret fint. Fin men kall höstdag typ 10 grader, kan det bli bättre?

Jag och Kara (granntjejen) begav oss ut på en liten hike bort till headwater som är en park i närheten här. Där tog vi oss vidare på en spår som hette lynn loop som sedan tog oss tillbaka till headwater. Vi gick även upp till Lynn Valley lookout :)

Det var en fin men ganska jobbig hike, som ni kankse har förstått så är det ju mkt berg här och ja berg är jobbiga. Vi var borta i ca 2 ½ timme. Hon har en hund som följde med oss. Det är en svart pudel, heter Ella och är super söt :)

Nu fryser jag om mina händer.... sitter med värme fläkten :) kollar på my name is earl men funderar på att läsa i min bok :)

KramKram









Yatzy spel








...




Igår var det röd dag här i Canada (stat day) och många är lediga. Både Tanya och Lars var lediga så vi började dagen med som sagt frukost på Tomahawks som är ligger i ett indian reservat något så alla föremål inne i restaurangen är gamla på riktigt.

Sedan slappade vi mest, kollade film. Jag och Tanya spelade yatzy :) Första yatzy spelandet här i Vancouver en jag kojm hit!!! Jag gick ut en runda i regnet, men det var skönt. Fick gå utan min mp3 för den var död men men jag överlevde :)

Sedan var planerna att jag skulle följa med Jason och några av hans kompisar och bowla. Vi körde dit men tror ni inte alla det vr fullt? Vi körde vidare till andra bowling hallar och checkade läget men alla var fulla förutom en som var fem käglig så vi skippade den, haha!! Vi fick för oss att kolla film så vi stack till bion men nej dem började inte föränn om 2 timmar så vi skippade det med. Kvällen slutade i Richmond som är så långt bort jag typ någonsin varit här (flygplatsen ligger där) och där är princip bara kines människor så kände mig lite udda där :P Men vi stannade ialf på en kinesrestaurang för några av dem var hungriga.

Jag testade bubbel te!! OMG det var inte gott... Då syftar jag på bubblorna. När man tänker på bubble te tänker jag på te med vanliga kolsyrebubblor men nej. Bubbel te i detta sammanhang som förävrigt är väldigt populärt här är stora svarta "gummi" kulor som kan likna ja jag vet inte vad. Stora rom? Det är en rot men konsistensen kändes aningens konstig.. Men har ialf testat det :)

Nu sitter jag här på fredag morgon, vädret är soligt men kallt utanför och min hals ömmar. Om jag känner efter noga känner jag i mina öron med ... BUHU!!

KramKram


Tomahawks




Idag bar det av för frukost på tomahawks. Vi var där redan vid öppning kl 9 och stället blev fullsmockat på fulltid! Trevligt ställe med god mat :)







Inget särskilt



Jag har egentligen inget särskilt att säga. Har bara gjort det vanliga men vill ändån säga något :)

Ja jag har ju börjat läsa som ni förstått! Jag har köpt nytt te, som sägs vara på bra! Vi har ätit take out!
Vi har fått kort av min kära syster från lund! Fönstret på mitt rum är nu dubbelt så stort som förr!

KramKram






Söndag



Idag har vi ändrat klockan till vintertid. Nu skiljer det igen 9 timmar mellan oss här och Sverige.

Imorse ringde klockan vid 8 tiden. Jag skulle iväg och träna yoga! Lars skjutsade mig till Park Royal som ligger ca 15 minuter härifrån. Yogan håller hus inne i en lululemon butik innan öppningstid och är gratis. Hur bra är inte det? Det var ett tag sen jag utövade yoga, men det var skönt :)

Därefter gick jag in på Park Royal (köpcentrumet) handlade bla två tröjor på en butik som heter american eagle outfitters och som nu är min favoritbutik. Den var ungefär som MQ fast bättre och skönare kläder :) Det bästa med tröjorna i den butiken är att armarna är långa och det ÄLSKAR jag.

Sen tog jag bussen hem som jag själv kollat upp, bra va? Målade lite plankor när jag kom hem och sedan la jag mig i sängen och läste min bok. Jag har redan läst ut två böcker och är på min tredje bok nu. Kan ni fatta det? Jag som aldrig brukar läsa böcker.

Nu sitter jag i källaren och kollar på film (eller ja halvkollar med tanke på att jag sitter på datan också). Värmefläkten är på och snart är det middag! Pannbiffar som lars ska laga, mums!! :)

KramKram








THE KEG




Fredagen kvällen bjöd på dejt. En dejt mellan mig, Lars och Tanya. Vi åt på en restaurang som heter The Keg (som är min favorit just nu). Den var super mysig och vi fick platser precis framför en öppen eld :)

Vi åt både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Efterrätten tog vi som take away för det är Lars tradition ;)
Tanya beställde sniglar som förrätt och jag smakade. Det var faktiskt gott eller ja man smakade inte så mycket, var ungefär som en räka! Själv tog jag räkor i vitlök något och Lars en räkcoctail.

Jag åt självklart lax till middag, what else? Efter rätten vi tog med hem var gudomlig, brownie med vaniljglass. MUMS!!!!

Innan kvällen tog jag lite egopics i väntan på att Lars skulle komma hem från jobb. Enjoy!

KramKram







Malin goes...MÅLARE



Idag har jag sovit ut. Hantverkarna jobbar ju inte på lördgar :) Jag började direkt tilllaga min frökex, som har stått i vatten i 12 timmar. Jag använde bara sesam och linfrö denna gång men det blev super bra :D :D Därefter damsugade och sopade i princip hela huset från damm. Rent och fint blev det! Sen tvättade jag mina lakan för att fräscha upp dem från allt damm. Men mer damm kommer det bli när dem ska börja slipa.

Senare under dagen målade jag plankor. Jag målade 10 plankor på ca tre timmar men tiden gick fort. Jag tyckte faktiskt det var roligt, ju hade lars sköna målarkläder på mig! Imorgon ska jag måla igen, ser framemot det. Det är faktiskt ganska harmoniskt :)

Ikväll är det hockey night. Canucks mot Detroit!!!







Om mig...


Fyra saker jag har gjort idag:

• Tagit en morgon joggingrunda i dimmiga North Vancouver
• Tagit en varm och lång skön dusch
• Kollat (kollar) på filmen Cloudy with a chance of meatballs
• Gått upp tidigt, blev väckt kl 8.30 pga hantverkarna

Fyra saker som jag längtar efter:
• Sverige
• Julen, snö och temys
• Min familj och vänner där hemma
• Min systers ankomst till Vancouver

Fyra saker på önskelistan:
• Svarta höga matta Hunterboots
• Att min pojkvän ska komma hit på besök
• Att jag inte var rädd för spindlar (jag kan lätt få panik om jag ser en spindel)
• Att jag vore mindre stökig och tankspridd av mig

Fyra tv-program jag tittar på:
• Desperate Housewives
• Shit my dad says
• Greys Anathomy
• Mike and Molly

Fyra saker som jag avskyr
:
• Att vara ensam hemma och höra konstiga ljud
• När folk tror sig vara bättre än andra
• Spindlar
• Ordet ångest. Det låter så hemskt







Vem är du?


Jag har ca 30-50 tappra läsare varje dag! Coolt va?

Jag undrar vem ni är?


Snälla skriv en kommentar om vem du är :)







Greek food


Nu när det är renovering i huset har det blivit en del take outs. Greek food är en av våra favoriter, låter som om vi haft det mycket men har bara haft det två gånger. Men det är gott :)






2 Månader




För exakt två månader sen anlände jag till Vancouver. Jag tycker att tiden går både snabbt och sakta. Jag längtar hem smatidigt som jag trivs bra här. Alla är trevliga mot mig och om ca 50 dagar kommer min syster :D

Under min två månaders vistelse har jag hunnit med en del, bestigt grouse grind, hikat, gått på bio, ätit ute på fina restauranger, träffat nya vänner, haft film kvällar, läst ut en bok, kajakat, sovit i stuga på cypress, sett otroliga utsikter, shoppat, besökt christina lake (8h drive), varit på nöjesfält, badat i twin falls, firat min första thanksgiving, fått uppleva helt galen halloween här, gett ut godis för trick or treat, sett raketer, lagat köttbullar för första gången i mitt liv, sett tvättbjörn och skunk och mycket mycket mer. Och självklart skypat en hel del med min fina familj och vänner.

Imorgon börjar jag göra christmas baskets!

KramKram






Starbucks inleder julen


Juldekorationerna har redan kommit till starbucks. Nya jul muggar, julgranskulor och liten julgran inne på fiket. Det bjöds öven på pepparkaks latte. Och det finns en massa annatt juligt som tex christmas blend något :P

Jag tog som vanligt en stor grön thè. Den kostar 2,02 dollar vilket är ca 13 kr . Helt okej :)

Jag sitter här nu och har börjat läsa min ANDRA bok nu, ojoj. Den är bra!!

KramKram

 

Ser ni förresten mina nya fina naglar??? Fixade dem idag :)









Robson Street



Idag tog jag mig ner till down town för att checka in den berömda shopping gatan, Robson Street. Jag hade lite svårt att hitta dit, gick lite för långt och kom till riktigt sunkiga område med enbart kineser och uteliggare. Jag frågade några kineser efter vägen men dem kollade bara konstigt på mig. Här finns super många kineser/japaneser här och dem är super dåliga på engelska.

Efter några kvarterer promenad och en buss senare var jag på Robson Street :D Butikerna var många och fina.
Köpte mig ett par lululemon byxor. Ni undrar säkert nu, vad är det? Här i Vancouver är det väldigt populärt med yoga och lululemon är ett klädesmärke (mest anpassat för yoga) som startades här i Vancouver. Nästan alla har lululemon här, speciellt byxorna. Och nu är jag med stolt ägare till ett par! Köpte mig även två tröjor, om inte på HM? :P

Där fanns ett köpcenter under marken, pacific something.

Jag kom hem helskinnade, seabus sen buss 228 upp till Lynn Valley at mountain där vi bor.

Jag höll nästan på att glöm. Jag träffade en svensk kille idag!!! Snacka om att jag blev snopen. Jag frågade efter vägen, och när jag fått informationen jag behövde tackade jag och gick därifrån. Han ropade efter mig och frågade vart jag var ifrån. Jag bara: Sverige. Han: Jag med. Och därefter blev det svenska. Faktiskt ganska svårt att ställa om från eng. till svenska när jag inte var beredd på det. Jag gjorde till och med bort mig, jag berättade att jag tagit studenten och att jag som man säger på eng. took a year off. Tror ni inte jag översätter det direkt till svenska vilket låter såååå hiimla knasigt. Jag bara; jag har tagit ett år av. Hur fel låter inte det?

Hhah. God natt. KramKram



Den "röda" gatan är Robson Street






Trick or Treat?



Trick or treat? Trick eller belöning? Låter knasigt på svenska så vi håller oss till den engelska versionen :)

Söndag kväll så var det ialf trick or treat time. Ungefär klockan halv sju knackade det på dörren för första gången. Alla barn kom med sina små trick or treat påsar, sträckte fram dem och sa: Trick or treat. När dem fått sitt godis sprang dem iväg för att gå till nästa hus. Barnen var super söta, speciellt dem små :)

Det kom totalt 55 barn, det var bättre än förra året enligt Tanya. Senare under kvällen gick vi ner några kvarter för att kolla på raketer. Dem skjuter som mest raketer på halloween men enligt Tanya och Lars är det inget jämfört med raketerna på nyår i sverige. Vi har super mycket raketer jämfört med Kanada.

På den gatan vi kollade raketer på, där bodde en man som sa att han hade haft mellan 300-500 barn ett år. Är inte det galet??????

KramKram



MP3



Jag har hittat min MP3 nu :D Den låg på golvet i källaren under några guitarrer, måste ha tappat den där!!

Men nu ska jag hålla hårt i den :)



RSS 2.0