Min syster kommer!!! :D


Nu är det bestämt, klappat och klart! Jossan kommer hit den 20 December och det ska bli såååå kul :D


Min kära syster, jag tror jag gillar henne fast att vi bråkar ibland! :) Haha


Min syster kommer om:

http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2010&m=dec&d=20&h=12&mi=0&t=Jossans-t55ankomst&yn=Malin&c=ye&mc=5







Crazy Italian Welcomehome hat potluck party


Menas med Galen Italiensk välkommenhem hat knytkalas.

Trevlig kväll med god mat, roliga människor och speciellt galna hattar. Kvällen började med att Tanya och jag gick till festen (ca hundra meter ner på gatan) med en storkastrull pasta och en stol.. Haha!!! Plus våra hattar såklart. Måste sett kul ut när vi gick där.

Under dagen så var jag på hot yoga och det var lika svettigt denna gång om inte svettigare för jag hade en bomullströja så all svett sögs verkligen åt!!! När lektionen var slut så tackade instruktören oss alla men till mig sa att hon: Tack för lektionen, du var så glad och hade hela tiden ett leende på läpparna så du gjorde verkligen lektionen roliga! Då blir man glad när man får höra något sånt av en främling :)

Idag skiner solen och det ska bli över 20 grader idag säger dem.





...

Igår var jag och spelade pool (Biljard) med en kille här på gatan, Jason heter han. Jag, han och en av hans kompisar åkte ner till ett "biljardhus" och spelade lite. Trevligt! Sedan åkte vi upp lite i bergen, west vancouver som är ett väldigt exklusivt och dyrt område. Husen där är inte att leka med och inte tala om utsikten. Igår var det dimma över hela vancouver, så fint :)

Idag (Tisdag) har jag hikat i princip hela dagen. Anna och hennes pojkvän John kom och hämtade upp mig för att därefter börja hika. Vi hikade i totalt 6 timmar, de ni!! Vi gick rätt ut i skogen mellan två stora berg till ett super stort vattenfall och det var super fint. Vi hade med lite lunch som vi mumsade på i pausen.

Under vandringen höll jag på att skada mig, jag snubblade till och min vrist vek sig. Ni vet när allting går så fort och du vet inte om du har ont eller inte. Men inget hände med mig som tur var, hade varit trist om med tanke på att vi i princip var ute i ödelandet.

Nu sitter jag bara och slappar. Vädret har varit toppen idag, strålande sol och blå himmel. Tror det var ung. 20 grader :)

Ikväll bär det av till Hot Yoga med Anna och ev. Sarah!

Kram Kram Malin

Michael Bernard Fitzgerald


Minns ni att jag var på konsert ute på UBC i helgen? Jag tror jag gillar killen som spelade lite, lyssnar man tillräckligt många gånger på en låt så börjar man faktitiskt gilla den.

Tänkte höra med er vad ni tycker om killen? Hans sätt att sjunga är speciellt men mysigt!


http://www.youtube.com/watch?v=HlnuVE7FXFQ&feature=related




Alltid lika glad


Jag blir lika glad varje gång jag ser youtube klippet om Christian the Lion!!! Gråter av lycka gör man också :)

Check it out:

http://www.youtube.com/watch?v=md2CW4qp9e8&feature=fvst




Grouse Pics

 Ser ni hur brant det är? Det är bara början, efter en fjärdedel var jag redan trött. Haha men när jag vök kom upp var det skönt att få slänga sig ner på marken! :D






Thanksgiving dinner

Hej allihopa!

Ikväll har jag, Putte och Tanya varit på Thanksgiving middag hos hennes syster. Hela hennes släkt var där, mamma, pappa, bror, systerbarn, systers pojkvän plus hans barn. Det är faktiskt min första thanksgiving, och jag gillade det. Jag tycker att man borde inför den traditionen till Sverige! :)

Högtiden är ungefär som våran mårtengås, ungefär samma tid på året och samma sorts mat.

Efter middagen spelade "barnen" "barn sällskapsspel" medans de vuxna kollade på Canucks på tv. Haha!!!

Nu kollar jag på The Wedding Planer på tv, snart väntar sängen :)

Canucks


Cancucks vann med 4-1, Yeah!! :D

Det var ett maffigt stället, större än globen i antal sittplatser. Biljetterna är svindyra, billigaste är 65 dollar (ca 440kr)

Kram Malin





Canucks

Ikväll ska jag kolla på Canucks som är Vancouvers hockeylag.

Jag ser framemot det super mycket och hoppas på en trevligt kväll! Jag har fått låna Lars Canucks tröja som jag självklart ska ha på mig! :)

Kommer ha med min kamera så förbered er på bilder!!!








Kajaking

Idag har och är vädret super fint. Sol och varmt.

Dagen idag har bjudit på Kajaking i Deep Cove. Minns ni att jag och Tanya hikeade till en stor sten, där var vi och paddlade. Jag och Kevin kajakde och det var super fint ute i vattnet. Jag trillade inte i :D Hade faktiskt med mig extra kläder i fall att jag skulle trilla i. Haha! Men som man brukar säga; har man paraply med så regnar det inte.

Från kajaken och havet (Pacific Ocean = Stilla havet) såg man bergen och det var super fin utsikt. Där är även en massa dyra fina och exklusiva fyra våningshus.

Jag såg även fisk, den var super stor och hoppade framför mig i vattnet. As coolt!!!

Kram Malin







trött

Ligger i min säng och det är morgon, jag är trött.Vaknade faktiskt före väckarklockan. Igår kväll var jag ute på UBC (university oof British Columbia). Jag var med Kara, granntjejen och hennes kompisar. Vi åt på en restaurang, vegitarisk för den delen och den var super mysig med live musik och andra mysfaktorer.

Därefter begav vi oss ut till UBC som ligger ungefär en halvtimmes körning från North Van. Dem har bland annat spelat in en del scener till X man 3 i deras bibliotek :) Coolt! Ialf vi kollade sen på en konsert inne i event/disco delen av UBC och den var bra. Alla var som galna i killen som sjöng, haha. Även killarna :P

Kram Kram


3 veckor!

Idag har jag varit här i tre veckor, tre veckor av 21 veckor. Tiden går både sakta och snabbt. Både på gott och ont! Självklart trivs jag bra här, men sjävklart längtar jag hem till mitt hem och liv hemma.

Dem påstår att jag har bra engelska, det är faktiskt ganska jobbigt att prata engelska i princip hela tiden bortsett från när jag pratar med Lars, eller försöker lära någon prata svenska eller när jag skypar med min familj och vänner därhemma :) Jag har till och med kommit på mig själv att tänka på engelska, vet ej om det är bra eller dåligt? Jag pratade liksom med djuren och allt i tanyas stall på engelska och när vi är och handlar så tänker jag på vad vi ska ha... Knäppt.. Hmm!

Igår kände jag mig hemma för en stund, vi besökte liksom IKEA! Ikea här var stort och luktade precis som IKEA hemma i Sverige. Jag och Tanya åkte dit för att checka läget och äta lunch. Och nej...jag åt inte köttbullar!! Haha

Idag (torsdag) sov jag ut ordentligt med tanke på Grouse Grind,
har dock ingen träningsvärk alls (PepparPeppar!) Mådde ialf bättre i morse än vad jag gjorde i går kväll.

Senare under dagen så skypade jag med min kära älskade pojkvän!! Ojoj vad söt och fin han är :) Om ni alla vill veta, haha. Därefter bar jag och Tanya oss ut på äventyr, hon skulle fixa nya joggingskor och tvål till Lars.


Vi besökte en mataffär där allt var organiskt i princip, det var ialf fina märken och dyrt. Men oj vad fint det är i sånna affärer. Såg en super cool sak där inne. Som ni kanske vet så äter alla barn i Sverige Nutella av något slag och här i Amerika (Canada) äter alla barn jordnötssmör. För att komma till saken så hade de en jordnötsmörsmaskin, precis som kaffemaskin. Man häller i sina nötter i maskinen, den skramlar till lite och vips kommer det ut jordnötssmör. Det tyckte jag var imponerande!

Nu ligger jag i källaren, japp i källaren på en bäddsoffa. Tanyas föräldrar (Bob and Gaile) sover här i natt så jag erbjöd dem min säng. Snällt va? Men här är också mysigt i källaren, jag har ju mina kuddar :)

God natt på er.

Förresten igår (onsdag) kl 20.09 blev det höst här. Varför just den tiden vet jag ej men så ligger det till.

KRAM MALIN

70 minuter

OMG! Jag gjorde det!!!!!!!!!!!!!!!!

FyFasiken vad jobbigt det var, det är nog bland det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag blev helt knäckt i början för det var verkligen brant och det var ju bara början. Vi började gå och jag blev trött direkt och då hade vi knappt kommit upp på spåret. Vi tog våra pauser eller jag slet mig fram med mina omuskulösa ben och tog mig tillfälla att "kolla på utsikten" (pausa) Men vi gjorde det på 70 minuter och ni anar inte hur SKÖNT det var att komma upp på toppen. Det var ganska kyligt däruppe pga höjdskillnaden.

Utsikten uppifrån var underbar. Man såg hela vancouver i princip och det var by night så det var som en enda stor julafton. Vi tog linbanan ner och det var även en upplevelse.

Nu mår jag skit, mådde faktiskt bra efteråt men nu vet jag ej vad det är men jag tror jag är helt jäkla utmattad!!!

Måste sova.. Kram

Gouse Grind


Idag ska jag bestiga Grouse Mountain, att hike'a tar ungefär 90 minuter enligt wikipedia.

Själva hikening kallas Grouse Grind och för att komma till målet måste man gå ca 3km, bestiga ca 853 meter uppåt, få allt mellan ca. 17% till 30% graders lutning.

Tror ni jag överlever? Det lär definitivt vara en utmaning!

Vi hörs när jag kommer tillbaka :)







Gym

Nu ligger jag i min säng och njuter av att vila min kropp. Den behöver vila.

Var ju på gymmet med Anna och Sarah, ojoj vad stort det var. Precis som på tv, massa likadana maskiner, dussintal och små tv apparater framför varanda en! Jag gillade det skarpt. Under min träning hann jag kolla på 2½ men, My name is earl, Friends, Jims värld och mkt mer. Tiden går verkligen fortare :)

Jag antar att gym i Sverige redan har det men jag har dock aldrig sett det så därför tycker jag detta är coolt.

Anna sa att hon aldrig hade sett någon så glad när den tränade som mig!! Haha Vem blir inte glad av att springa till 2½men?


Måndag

Idag ösregnade det som vanligt på morgonen. Men senare under dagen blev det super fint väder :)

Jag lagade frukost, en sorts omelett faktsikt! Och det blev super gott.

Därefter begav jag mig ner mot Lynn Valley och skrev in mig på yoga centrumet. Jag är nu en tillfällig medlem för två veckor! Jag testade på ett power pass och det var jobbigt. Det var blandning mellan yoga och styrka och flexibilitet. Det var aningens svårt att hänga med vad instruktörer sa men tur att det var andra i rummet så man kunde kolla på dem :)

Nu har jag diskat undan här hemma, just nu sitter jag bara och slappar vid tv och så klart datan. Om en timme ska jag med Anna och Sarah för att gymma på något träningscentrum.

Hoppas allt är bra i Svergie!

Kram Malin

MUSLI BAKNING

Idag har det varit en riktig bakdag. Jag "bakade" musli och Putte bakade bröd och Tanya lagade mat.

Muslin var enkel att göra. Först handlar man en massa saker, här i vancouver i en av butiker finns det flera långa hyllrader med massa nötter, fröer och andra nyttigheter. Jag är i himmelriket :D Man blandar alla ingredienser man vill ha, typ lika mkt som en vanlig musli förpackning. Men blanda inte i frukt om du vill ha det i början.

Du blandar allt, tillsammans med ½dl flytande honung och 2½ dl vatten. Lägger ut på en stor plåt, sätter in det i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter och der är viktigt att röra i muslin under tiden, gärna var femte minut.

Resultatet blev super gott, man kan verkligen blanda vad man vill och det är super kul att känna att man vet att man själv gjort den plus att man vet vad som verkligen är i den...

Kram



FÖRE


EFTER



Dagens I-landsproblem

Jag har problem, inget allvarligt bara beslutssvårghit - som vanligt!

Det finns ett fint träningscentrum nere i byn som jag är sugen på att testa på, där finns allt från joga till power, core, pilates och Yhot.

Man kan testa på det i två veckor för 30 dollar. Vilket är super billigt.

Frågan är om jag ska köpa ett kort som gäller för en månad eller ett kort som gäller i tre månader.

Man kan ju träna utomhus nu ett tag till men snart blir ju vädret piss och då kan det vara skönt att få komma inomhus. Självklart skiljer det i pris på en månad resp tre månader. Men jag är osäker på om jag behöver så många månader eller om jag väljer en månad och råkar ångra mig...

Hmmm! I-landsproblem va?

                                           

                                                 Vad ska jag göra????



Lördag



dag har det varit lördag hela dagen. Jag vaknade av att det regnade utanför, men det avtog under dagen och blev faktiskt väldigt varmt (20 grader). Jag började dagen slow, skypade lite, uppdaterade mig efter våran lilla minisemester.

Jag och Putte begav oss ner till byn och gjorde lite ärende, som t ex kolla om jag får lova att köra deras bil dvs deras försäkring. Vi beställde take out, chicken vings som är väldigt amerikanskt/kanadensiskt (Ja mormor jag vet att jag är i Kanada, haha!!). Vi tog med maten och åt i en park i närheten.

När vi kom hem tog jag mig en joggingrunda i det fina vädret, tog en omväg till lynn canyon park där det stod en limosine med skylten just married på, precis som på film! Så hilma fint :)

Senare under kvällen åkte jag, Anna och Sara till ett stort shoppingcenter som heter Metropolis. Det är ungefär 500 butiker, nu känns väla ganska litet :P Efter shoppingen åt vi på restaurang och hade hur trevligt som helst! Vi beställde till och med Sangria, kan ni tänka er? Jag dricka Sangria, haha!!!

Nu är jag lite smålulliga, blir ju det efter bara ett glas. Men här i Kanada får man köra med 0,8 promille i blodet. I Sverige tror jag det är 0,2 promille.

Nu ska jag sova, Pusskram

Christina Lake


Nu är vi hemkomna från Christina Lake och vi har haft det jätte bra. Vädret har varit bra, lite moln, lagom varmt runt 20-25 grader och inget regn! Vi har hike'at mycket, sett mycket och slappat. Vi har även varit på björn safari ojoj, vad läskigt det är med björn. Vi såg dock ingen, men vi såg hjortar, kalkon, hök and a chipmonk.

Första kvällen när vi satt och kollade på tv så började hunden utanför skälla. Vi sprang ut med ficklampa och hela köret för att dem trodde att det var en björn där ut (jag vill ju så gärna se en) men gud vad läskigt det var. Tänk er att stå på en öppenyta, en ficklampa, bäcksvart och vetskap om att det kan vara en björn precis bakom dig. Dessa två nätterna efter det drömde jag mardröm om just björnar och att bli jagad. Jag pratar och tänker så mycket på engelska nu att jag till och med pratar i sömne på engelska. Det trodde jag aldrig skulle hända!

Vi har ätit god hemmagjord mat, glass och brunch :)

Hemförden bjöd på mycket musik, speciellt country music som både jag och Tanya gillar!!

Nu ska jag sova, ha det så bra hemma i Sverige. Kram Malin






Utflykt

Idag har jag haft fullt upp. Dagen började med att jag och Anna (en tjej från Tanyas jobb som bor längre ner på gatan) kom och mötte upp mig. Vi hickade (läsa hike fast med ett a) i Lynn Canyon Park som jag bara trodde var den bakom deras hus, men icke sa nicke. Den är super stor och vi gick en lång runda. Vi tog faktiskt ett dopp i floden, busigt va? Haha. Det var underbart, det var en liten oas, ett vattenfall och därefter denna super vackra lilla "svimmingpool", det var kristallklart vatten, lätt grönt och väldigt kallt men uppfriskande. Vi tog några snabba simtag och det var hur skönt som helst. Vackert som tusan, precis som på film en lite avskild vattenoas med super fint vatten.

Sedan promenerade vi bara runt i byn och checkade läget, gick in i lite butiker och kolla på turist saker. Hon har själv inte bott så länge i North Vancouver så det är bra.

Senare under dagen hämtade Jennie upp oss (en annan tjej från Tanyas jobb) för att åka till Horsoe Bay. Det var även det typ en park, med jätte fin utsikt och det säger jag inte bara för att det ska låta bra. Det var super fint, alla bergen, allt vatten (Pacific Ocean) och självklart Vancouver Island. Jag såg till och med de högra bergen som är så höga att de har snö på sig. Visste ni att om man kör typ 1h 20 min bort så kommer man till the Whistler som är en ski resort och där man kan åka skidor året om, där är alltid snö. Det tycker jag är as coolt. Efter Horsoe Bay där vi förövrigt såg en säl ligga och steka på en sten åkte vi till Sypryss som är en utsikts plats i ännu en park (allt är typ en massa parker här) och gud vad mycket man såg där. Man såg i princip hela vancouver. Man såg allt, ialf jätte mycket och var även där super fint. Jag hoppas jag kommer dit fler gånger för jag tog inte med min kamera, tyvärr!

Vi åkte hem och jag åt middag. Därefter åkte jag och Kevin (grannkillen) till Stanley Park och Down Town. Vi gick längs strand promenaden i Stanley Park som var super fin. Vi gick i solnedgången och det var super fint. Det är förövrigt ett populärt ställde att träna på, var varannan man mötte, joggade, cyklade, skatade eller åkte inlines. Vi gick även i Down Town och jag såg Vancouvers högsta byggnad, hela 60 våningar! Jag fick även se North Vancouver by night och det var hur fint som helst med alla lampor och skymning, tyvärr fick jag inga bra bilder på det men jag får väl öva. Såg även en hel del Olympiska Spelen saker såsom, nedräkningsklockan. Visste ni att dem bötjade räkna ner till OS tre år innan det verkligen startade?

Imorgon bär det av till Christina Lake för att bo hos Tanyas föräldrar som bor precis vid sjön. Vi ska vara där i tre dagar så uppdatering kommer då för så långt upp i bergen finns inget internet, to bad!

God natt på er :) Kram Malin




Bilderna är från Stanley Park, strand promenaden!

VILKEN?


För de personer som känner mig så vet de att jag hatar beslut.

Jag har as svårt att välja, det spelar ingen roll om det är lätt beslut eller inte. Alla är lika svåra! Jag vet inte varför jag alltid har beslutssvårigheter...men sån är jag.

Jag har frågade er förut om vilken mugg jag skulle ta, blå eller brun. Jag bestämde mig för blå. Men nu är problemet om ska jag beställa fyra blåa (de finns bara i fyra pack) eller om jag ska beställa fyra olika (de på bilden). De kostar lika mycket.




Vilken ska jag beställa, fyra blå eller fyra av olika modell?









Ny vecka, nya utmaningar


Idag var jag hemma själv. Både Tanya och Putte jobbade. Lars jobbar i filmindustrin och håller just nu på med Mission Impossible 4 och gissa vem som fick en "jobbetröja" och en massa? Jag :D

Jag har en nu en tshirt och en mössa i min ägo där det är tryckt film crew i stora bokstäver och det tycker jag är as coolt, haha.

Min dag idag har bra, jag har sett en ekorre som för den som vill veta var super söt!

Jag tog intiativet att städa hela deras hus som en fin gest, och dem uppskattade det väldigt mycket. Skypat lite och självklart lite 2 ½ men tittande blev det :)

Nu ska jag sova, god natt alla :)

Kram Malin






Matlagning

Idag har jag, Eva Malin Maria Carlsson, lagat mat Japp ni hörde det, jag har lagat min första middag här i Vancouver och än så länge lever vi så så dåligt kan det inte ha varit.

Putte och Tanya sa att dem tyckte det var gott, antingen är dem bra på att ljuga eller så var det helt enkelt gott :) Jag tyckte det var gott, riktigt svensk mat. Lagade det faktiskt efter Den Stora Kokboken!

Mamma, säg nu inte: Varför lagar du inte mer hemma? :P

Men gud vad det är jobbigt att få allt till att bli bra, lagom kokt, lagom stekt, lagom tjock sås, inte bli bränt och få maten klar i tid. Fick byta stekjärn för att det blev för bränt, inte bra!

Jag har i alla fall tur som har min fina pojkvän, han är en mästare i köket!

Kram Malin




wonderworld


Min nya favoritsyssla är wonderworld, suduko kan slänga sig i väggen!

Detta är hjärngympa :)



SÖNDAG = SERIER


Man får morgontidningen här precis som i Sverige, men på lördagmorgnarna kommer det ingen. Plus att posten kommer även på morgonen typ vid 9-10 tiden, vilket är annorlunda jämfört med Sverige.

I alla fall serierna här är ju inte några ynka som det är hemma, speciellt inte på söndagar. På söndagarna har dem hela 9 hela sidor fulla med massa serier, japp ni hörde NIO SIDOR!

Kan ni tänka er mig på söndagmorgnarna med tanke på att jag älskar att läsa serierna? :D

Kram Malin






THE DEEP COVE


Lördagen den 11 september


Idag har vädret varit bra, solen sken emellan åt och det var 20-22 grader men senare under kvällen började det regna. Men det lär det ändå göra en hel del har jag fått höra men vad gör det när det ändå är så vackert här? Plus att man är ju ganska van vid regn då man bor i Sverige.


Dagen idag har bjudit på en hel del. Sov till samma tid som vanligt. Softade lite, skypade med min fina familj. Jag saknar er ska ni veta :)

Sedan åkte jag och Tanya iväg för att "hike'a" (vandra) men vi stannade till på en restaurang som hon jobbade på för några år sen och åt lunch eller brunch som nästan allt här kallas känns det som. Jag beställde räktoast, gott var det! :)

Mätta och belåtna begav vi oss till The Deep Cove för vår hiking. Det var en rejäl hiking och man fick upp pulsen ganska bra men ojoj vad fint det var.

Visste ni att skogarna här är regnskog? Japp, skogen är nästintill magisk tycker jag för allt är så gammalt, stort och stilla :) Anyway, utsikten från då "utsiktssten" i deep cove var super fin... Man såg mycket!

Senare under kvällen var jag hos granntjejen. Hon hade bjudit över sina klasskompisar på middag och frågade om jag ville hänga på. Hade en trevlig kväll! :)

Nu ligger jag i min säng once again och ska sova. God natt allihopa, Kram Malin






Kattbesök


Det kommer alltid en gul katt till dem om dagarna som bara vill ha lite sällskap och mys!

Den bor längre ner på gatan men ändå kommer den varje dag.
Den liknar Kisen (våran katt där hemma) men denna är lite tjockare, hehe.





HDR


Jag har lärt mig att ta en ny sorts bilder med min kamera och med hjälp av ett program på datan.

Bilderna heter HDR (High Dynamic Range) och gör bileerna mer levande/tecknade. super coolt! Men är inte super nöjd med mina bilder men ska exprimentera mer :)



Dagens ungdom?

Så här ser det ut när jag kollar tv, åtminstonde idag.

Hoppas att jag inte är ensam om att kolla film samtidigt som man datar.
Extra effektivt är det i alla fall, fattas bara mp3 i öronen! Haha :D



1 vecka

Idag har jag varit i Vancouver i exakt en vecka. För en vecka sen satt jag nervöst på flygplanet på väg hit... Jag trivs bra, alla är trevlig och miljön är helt underbar. Vancouver är precis som på alla bilder jag har sett, varje gång jag ser bergen blir jag glad och varje gång jag ser något så ja så blir jag glad... haha låter bra va?

I veckan så har jag och Lars åkt runt och letat efter en torktumlare och en tvättmaskin. Igår hittade han några han gillade så vi körde hem dem med den stora trucken (som alla i princip har här i Vancouver) och installera dem. Tanya blev glatt överraskad av de två nya maskinerna som stod i hallen när hon kom hem efter jobb.

Idag sov jag lika länge som alltid, kl 9.00 för då vaknar jag av att garageporten går upp (Tanya åker till jobbet). Idag vaknade jag av garageporten PLUS att en bil körde som en galning på gatan och spelade jätte hög musik samtidigt. Ni kan aldrig gissa vem det var! Sopbilen, jag blev ganska förvånad. Haha!

Idag begav jag och Lars oss till tippen, med den gamla tvättmaskinen och torktumlaren. Därefter åkte vi förbi en Special Effect studio/butik där han en gång i tiden jobbat. Vi blev runt visade och såg allt från låtsas snö, aska, pistol, skelett, glas, glass och mycket mycket mer. Väldigt coolt faktiskt. Dem hade spelat in delar av Scary movie 3 och Cat women där.

Om någon timme ska jag bege mig ner till Tanyas jobb för att bara snacka lite skit och checka läget! :)

Kram Malim

2 ½ men


Som ni alla eller många av er i alla fall vet är att jag älskar 2 ½ men. Och här i Canada är jag i himmelriket gällande 2 ½ men, det är liksom bara nya program. Hemma kollade man hela tiden på gamla och repriser.

Jag ska köpa kopparna de har i tv serien, men kan inte riktigt bestämma mig vilken som är snyggast.

Vilken ska jag köpa, blå eller brun kopp?






Kaffe



Här dricker man kaffe, alla dricker i princip kaffe. Men inte jag!

Lars gjorde mig en kaffe men tyckte inte om den så mycket, tror det berodde på att den smakade kaffe, haha.





Promenad i Lynn Canyon Park

Idag begav jag mig ut i den stora skogen. Jag tog mig och min lilla kamera till Lynn Canyon Park, som för övrigt är hur fin som helst, som är en känd park.

Här är man tvungen att låta en massa i skogen för att skrämma bort eventuella björnar. Jag såg björnbajs idag, coolt va?

Men det som är det roliga och super "braiga" är att det är Putte & Tanyas back yard. Japp, Lynn Canyon Park börjar där deras trädgård slutar. Kan det bli bättre?







Min utsikt

Detta är utsikten från mitt rum! Ser ni molnen?

Det har regnat idag, och det hänger väl fortfarande i luften så därför är molnen väldigt låga, det är super fint. Vid en snabb blick kan man nästan tro att det brinner någonstans?

Det är jätte fint att se molnen (dimman) nå bergen. Det är precis som videon jag visat tidigare i bloggen.



http://www.youtube.com/watch?v=_xMz2SnSWS4








Lunch

Idag åt vi Kraft dinner till Lunch. Det är typ nudlar som alla svenskar äter, de är snabba och billiga fast med ost!




Ankomst vs Down town




Min ankomst till Vancouver YVR!



Utsikt över Down Town! :)




PNE , Pacific Natinal Exhibition


Junk food

Det märks verkligen att man är i Amerika.

De friterar verkligen allt möjligt. Marknaden PNE igår var super härlig, mycket folk, mycket karuseller, mycket mat, många djur, många försäljare och en massa föreställningar. Det var som helsingborgs festivalen fast många gånger större.

Maten på marknaden bestod som sagt av mycket friterat. De serverar bl a friterat smör, friterad hotdog, friterade chips, friterade pommes, friterade mars bars, friterad pankakssmet typ, friterade oreos, friterad fisk och dem berömda friterade mini donutsen. Som ni märker så friterar de väldigt mycket! Men det är väl deras kultur.

Friterade pommes är exempelvis billigare än en grönsallad.

Människorna här i Vancouver tycker jag är mycket trevliga, pratglada och gästvänliga :)

Bilder från marknaden kommer senare!

Kram Malin

Huset


First day

Jag har överlevt min första dag i Vancouver.

Min vistelse i Vancouver kunde inte börjat bättre, fin himmel och 28 grader. Idag sov jag ut till kl10 (4timmars sömn vilket är bra påstår dem pga jetlagen), åt brunch på en hollänska pannkaksrestaurang, kollade på downtown (ja det heter så), besökte tanyas jobb, strosade i stan, besökte ett shopping center/market (ung som hötorget i stockholm), kört donuts driv in (DET NI!!!), kollade utsikt och haft en mysig kväll hemma hos dem :)

Allt är så himla amerikanskt här speciellt husen...

Nu ska jag sova för att minska min jetlag! Känner faktiskt inte av den så mkt, peppar peppar!

Kram Malin







Framme

Nu har jag kommit fram till Vancouver. Kom hit vid 00.00 tiden på natten (nio på morgonen i Sverige)
Resan gick super bra, inga problem. Och flygplatsen i Chicago var inte så stor och komplicerad som jag hört, som tur var :)

Jag kommer nog må lite sådär nu de närmaste dgarna pga jetlagen. Igår när jag kom hit så hade jag varit vaken i 27h med endast 3 timmars sömn på flygplanet. Inatt när jag kom hit var jag dock inte trött (övertrött) men har i alla fall lyckats sova 4 timmar!

Nu ska jag gå upp och se mig omkring. :)

Deras hus är riktigt amerikanskt, massa öppnaspisar, ute sitt plats, stor kyl, många fina rum (inte som de svenska husen precis) och som inte det skulle vara nog så sover jag i en queen sized säng (ja den heter så) as coolt! Jag har 6 jätte stora kuddar och jätte skönt lakan och stor garderob. Kan det bli bättre? :)

Kram Malin




Nu åker jag!!!!!!!!!!



Kan ni tänka er, om ca 24 timmar är jag i Vancouver??!!

Nu ska jag äta frukost och sedan packa in alla saker i bilden för att därefter köra ner mot Kastrup.

Flyget går senare idag och jag ser framemot det super mycket! :)

Hade svårt att somna inatt, är det konstigt? Nu ska jag checka så jag har alla viktiga saker.

Uppdaterar så fort jag funnit mig till rätta! :)

Kram Malin






Dagen innan dagen med stort D


Idag står det mycket på schemat
. Det är liksom sista dagen innan jag åker, ojoj.

Ska man skratta eller gråta, vara nervös eller stencool eller bara ta det som det kommer? Det är frågan!

Snart ska jag och min kära mor (som tagit ledigt från jobbet för att va med mig) gå ner till byn för att förtidsrösta. Det är första riksdagsvalet för mig! :) Sedan ska vi gå och köpa lite tidningar till mig så jag överlever flygresan :)

Självklart blir det att packa ner det sista och ikväll bjuds det på god middag - hemmagjorda piroger och jag njuter!

Kram Malin







RSS 2.0