Jag tror jag är kär...

Igår (måndags) så tog Niclas tillbaka Atlas till sin hundägare :(

Att ha en hund kräver väldigt mycket, men efter ett tag när man lärt känna hunden och kommit in i rytmen så är det faktiskt hur kul som helst.

Det är underbart
. Dem säger att hunden är människans bästa vän, och jag håller definitivt med i alla fall angående Atlas.

Han följde efter en överallt, kollade söt på en som om att han ville säga något, han ville ligge tättintill en och mysa och ligga i ens knä trots att han faktikst inte alls har storleken för det (är han ganska stor) plus att han var världens bästa på att få en att skratta och le.

Så en sak som är säkert, är att jag ska ha hund när jag blir stor :)

Kram Malin







Snart så...


Om 2 dagar, det vill säga på torsdag så reser jag till Vancouver. Om 2 dagar är jag alltså ca 1500 mil hemifrån, kan ni tänka er det? Tur att det finns skype :)

 Det ska bli spännande och jag håller på att packa för fullt.

Det är lite sorligt för att folk kommer och säger hejdå och ger mig en extra kram bara för att jag åker iväg, men det är sånt man uppskattar. Tack!

Kram Malin





KRÄFTSKIVA

Gårdagen bjöd på kräftskiva hemma hos oss. Jag och min syster hade bjudit in alla våra nära vänner och hade alla en super trevlig kväll. Det blev mycket dans, musik, lek och kräftor såklart!

Idag har vi mest plockat undan, plockat undan och ja... plockat undan! Plus gosat och kelat med lilla Atlas (hunden heter så). Jag och Nille gick ut med honom en runda för att rasta honom, tror ni inte att det är just då som det spöregnar som mest? :P

Tack för presenterna jag fick av mina vänner, blev super glad! :)

Kram Malin






Hundägare för en helg

Jag har alltid velat ha en hund, men både mamma eller pappa har alltid sagt nej. Vi har istället alltid haft katt, precis som alla andra Svensson familjer, haha! I alla fall, nu passar jag en hund och han är "min" hela helgen.

Allting började med att min pojkvän ringde och frågade om jag vill vara hundvakt åt en 5 månader gammal bordercolli hundvalp. Kan ni tänka er hur och sken upp och bara; Jajajajajjaja!!! :D

Jag har märkt att det krävs en hel del av ägaren, passa upp, leka, ut och gå óch gosa! Sen måste man ju passa den ifrån andra katter... Hmmm men detta är bara början av mitt lilla fyra dagars hundäventyr :)

Kram Malin



Kattpassning

Idag har jag agerat kattvaktare. Jag kollar till vår grannes katt.

Den är hur sällskapssjuk som helst och inte tala om busig. Den började klättra längs mina ben när jag inte klappade. Den började ta sina klor i mitt hår när jag höll dem.

Men det är hur söt som helst! Ska kolla till den imorgon igen :)

Kram Malin



God natt

Nu ligger jag i sängen med minidatan framför mig och ska snart sova :) Bilden är tagen med den inbyggda camen, helt ok faktiskt!

En sak som är säker är att jag lär sakna mina kuddar. Jag har alltid haft många kuddar i min säng men nu har jag bara fem stycken.

Kram Malin


Skönhet eller bara datafix?

Har lekt lite med photoshop. Tragiskt nog går det att fixa till en hel del saker med datans hjälp och det är det jag har lärt mig och har program till, tänk då vad de stora bolagen gör med fotomodeller!

Jag kan själv vara anvundsjuk på "de snygga tjejerna i tidningarna" som har så fin hy, vita tänder och allt. Men det är nog mycket tack vare photoshop.

Bilden till vänster är fixad på alla möjliga vis, rynkorna är borta, hyn är jämnare, ögonfransarna svartare, ögonen blåare, tänderna vitare, vitare ögonvitor, ögonbrynen mörkare, highlighter vid ögonen, jämnare färg på läpparna, brynare hy, rouge.

Bilden till höger är orginal.

Så tänk nästa gång ni ser en snygg tjej på bild, att hon säkerligen är photoshoppad till hennes fördel. Ta tillexempel alla kändisar, privat är dem hur sledna som helst men på bild är dem hur välskötta som helst. Hmmm!




                          Vilken tycker ni är snyggast? (svara ärligt)




Kram Malin







9 days left

Nu har det hänt igen, att jag blivit av med det jag skulle publicera. BLÖ!!!

Ialf, jag åker om 9 dagar! Kan knappt fatta det själv, kan inte fatta att jag inte kommer att vara i Sverige om 9 dagar.

Men ni kan inte inse hur mycket faktiskt längtar, ska bli super kul att få komma bort dit! :)

Kram Malin

Kanadensiska dollar

Idag har jag varit på banken och fixat kanadensiska dollar (CAD).

Jag har alltid tyckt att det är roligt med utländska pengar, för de är alltid så annorlunda jämfört med våra svenska.

Jag tycker att kanadensiska dollar är jätte fina :) De är gröna och lila - super fint!

Kram Malin





Bästa-vänner-dag

Dagen har jag spenderat med mina två bästa vänner! :)

Vi åkte till stranden där vi gick en lång runda, snackade skit och skrattade precis som vi brukar. Det är så härligt!

Sedan åt vi mat på en mysig restaurang i Ängelholm.

Kram Malin




Sanning bakom skönhet?

Denna videon är as kul men ändå skrämmande sann! Checka in den så får ni själv se :)

Kram Malin

http://video.se.msn.com/watch/video/how-to-look-hot/1jjmwhziw

Lotta på åsen

Idag har jag och min kära familj besökt Lotta på åsen. För den som inte vet så är det ett café på Söderåsen, som faktikst är ganska känt.

Vi åt kakbuffé, ojoj så många och goda kakor! :)

Väl värt ett besök, så om du inte varit där så åk dit!

Kram Malin


Min resväg

Om tolv dagar beger jag mig mot Canada.

Jag åker från Köpenhamn, mellanlandar i Chicago och landar slutligen i Vancouver.

Hela resan tar drygt 16 timmar! :) plus att det är "bara" nio timmars tidskillnad.

Kram Malin



Lördag

Gud vad jag hatar när man har skrivit värsta livshistorien på typ 1000 sidor och allt bara försvinner. Nej men när man råkar klicka bort allt man skrivit när man nästan var klar. Precis så gjorde jag nu!! Kul va?

Anyway, det jag skulle ha sagt i detta inlägg var att idag har dagen gått i ett. Jag har kört bil med släp för första gången i mitt liv, vi har hämta en himla massa bord och stolar etc till min och min syster kräftskiva och vi har besökt min mormor som bjöd på god björnbärspaj! :)

Nu ska jag kolla på amerikansk romantisk komedi, min favorit! :)

Kram Malin



Fredag hela dagen

Idag började jag packa, packa ihop lite kläder för att få en överblick. Jag har verkligen insett att jag inte kan ha med mig allt, utan jag måste verkligen prioritera.

Senare under dagen kom Nille, vi passade även på med en liten middagslur. Han har fixat sin bil lite så här är resultatet! :) 

Vår granne har fått en liten kattunge, en kattunge som är en nästan exakt kopia av våran katt. Tror ni han är pappan? (våran katt är kasterad, haha)

Kram Malin




2 weeks sleeps

Idag har jag inte gjort särskilt mycket.

Jag vaknade av att Nille ringde och ville säga god morgon. Han vill visa att han är duktig som är uppe före mig. Jag brukar alltid säga att det är onödigt att sova för länge på morgonen, jag gillar att gå upp i tid. Men ibland får man faktiskt sova ut, utan att ha någon väckarklocka! :)

        - Jag har bakat ännu fler bullar, till våran kräftskiva.
        - Jag har kollat lite på tv, laguna beach! Så himla fint är det där :)
        - Skulle börja packa inför Kanada men struntade i det och stack ut på en skön jogging runda!

Förresten så är det 2 veckor, 2 veckor!!!!! tills jag sticker till Vancouver. OMG!

Kram Malin



Photoshop

Har lärt mig göra fotomontage i ett program som heter picnic.com och det är super kul att göra en massa roliga och coola saker.

Nedan kan ni se några av mina photoshoppade bilder!

Kram Malin






Nya naglar

Idag har jag varit och fått mina naglar fixade, igen! Lycklig :) Tänk så stor skillnad det gör med fräscha och fina naglar.

Kram Malin




2 weeks 2 days

Om två veckor och två dagar åker jag till Kanada, kan knappt fatta det. Men jag längtar super mycket på att få komma dit!

Jag har knappt packat något... hmm! Borde nog göra lite imorgon.

Under tiden som min resa till Vancouver närmar sig så äter jag apelsin, gott! :)

God natt på er alla, kram Malin




Vardagslyx

Idag har jag varit och fått ansiktbehandling på en salong som heter UNIK. Och ja, man känner sig verkligen unik när man ligger där och bara har det skönt. Jag fick presentkort av mormor i födelsedagspresent av min mormor som jag utnyttjade idag (Tack!).

Jag brukar alltid säga; När jag blir stor...Och nu ska jag säga det igen - När jag blir stor ska jag regelbundet gå på ansiktsbehandling. Går ni på ansiktbehandling?

Kram Malin



Last day at work

OMG! Tro det eller ej men idag, måndagen den 16 augusti har jag jobbat mitt sista pass. Jag har jobbat mer eller mindre konstant sedan den 6 Juli.

Nu har jag i alla fall mitt sista sommarlov, mitt sista sommarlov i hela mitt liv. Och jag lovar att njuta! Dagen har beståt av inhandling av mat, joggning, lite städning och självklart njutning av ledigheten.

Min syster och hennes pojkvän bjöd på kladdkaka á la hallon. Jag drack även te med honung som för övrigt är världens godaste dryck! Vi kollade även på 2½ men som är min favoritserie, någon mer än jag som tycker så?
God natt. Kram Malin



Blommor

Igår fick jag blommor av min fina farmor och farfar! Tack så mycket :)

Fick även en fin avskedpresent av söta mormor, det var även en julklapp. Lite sorligt faktiskt, men ja för den som undrar så ska jag spendera min jul och nyår i Kanada.

Har även fått julklapp av min mamma och pappa. Lite tidigt, nej då! :P

Kram Malin



Recept Källarfranska

Efter förfrågan av recept så lägger jag ut det. Nu är det bara fritt fram för er att baka :)

      •8 dl finger varmt vatten
      •1 dl olja (mat eller raps olja)
      •100 gram jäst (den blå)
      •2 ½ tsk salt
      •2 ½ tsk socker
      •25-30 dl vetemjöl ev byte till rågmjöl


Ca. 40 st
225-250°

Blanda olja och vatten. Rör i jästen. Blanda i salt, socker och vetemmjöl. Arbete ihop till en deg, forma till små bullar. Låt sedan bullarna jäsa på en plåt ca. 30 min, därefter in i ugnen i 5-10 min. Strö gärna lite mjöl på bullarna innan det gräddas! Smaklig måltid :)

Kram Malin


Bullbakning

Idag har jag bakat bullar, duktigt va? Dem blev super goda! Dem var faktiskt inte alls svåra att göra, trots att jag frågade mamma tusen frågor under tiden som jag höll på. Men sån är jag, ställer alltid hundra olika frågor, man vill ju veta!

Dem säger ju att det finns inga dumma frågor, bara dumma svar! Plus att den som inte frågar får heller aldrig veta! Tänk på det.

Kram Malin






Fredagen den trettonde/vänsterhäntas dag

Idag är det fredagen den trettonde, åtminstone i 5 minuter. Otursdag säger dem! Men varför egentligen vet jag inte, vet ni?  Men en del påstår sig har tur denna dag, en sådan person är min mamma. Men jag själv har varken känt någon lycka eller otur idag... peppar peppar!

Fick även veta idag att det är de vänsterhäntas dag idag! Jag är vänsterhänt, det ligger i släkten. Många påstår att man är smartare eller mer konstnärlig som vänsterhänt, så den teorin tror ju jag stenhårt på, haha!

Men att vara vänsterhänt medför en hel del nackdelar såsom; nästan alla saxar är för högerhänta (har alltid fått köpa en egen special sax för att ha hemma och i skolan), bläcken suddas ut med handen när man skriver (allt blir suddigt och man får allt på handen istället för på pappret), när man skulle lära sig virka och sy och allt därtill på syslöjden i skolan kunde fröken inte visa för hon kunde ju bara på sitt sätt, as jobbigt! Men man har lärt sig sitt eget sätt att göra saker och ting.


Jag är egentligen bara vänsterhänt gällande skrivning, klippning och bollsporter. Jag äter som en högerhänt, skjuter som en högerhänt mm. Jag är nog en sån person som man skifta om lite då och då, t ex att dricka gör jag lika bra med vilken hand som helst.


Ikväll hade vi lite grillning med farmor, farfar och mormor! Super trevligt :) Fick blomma och present (julklapp för den som vill veta) för att jag snart åker, lite sorligt faktiskt! Men tack :)


Nu ska jag sova! Imorgon blir det att börja packa, taggad? Oh ja!!

Kram Malin





Nya converse

Jag har gått och köpt mig ett par svarta converse, ännu ett par. Jag älskar verkligen converse, dem är snygga, sköna och mycket mer. Jag är nog en sko fanatiker,  mamma klagar alltid på att jag har så många skor... det känns inte så för alltid när man ska ha ett par så har man inga som passar. Men det är väl så det är?
Jag har redan tre par converse, och nu ett par till. Dessa lär definitivt följa med till Kanada :)

Nu ska jag jobba!

Kram Malin






Besök på pojkväns jobb

Efter en tuff tåg resa bestående av 3 byten, förseningar, klev på fel tåg, springa rumpan av mig och mycket annat trevligt kom jag fram till min älskling i Nässjö. Kvällen spenderades i hans husvagn på en camping och dagen därpå jobb. Inte vilket jobb som helst utan ett jobb som resulterar i att gå en hel del. Mysigt att gå bland skog och mark, men jobbigt för lilla mig som inte är van. Tänk er själva sådär 20-35 grader, helsol, tjocka kängor och gula jobbebyxor. Därför beundrar jag min pojkvän som orkar och som tycker det är kul :)

Sedan bar det av hemåt, äta middag hos svärmor (mos och korv, gott!), packa upp väskan, checka läget hemma (har ju trots allt inte varit hemma på typ ett dygn) och planera lite inför Kanada så klart.

Nu ligger jag här i min goa säng med fönstret på vid gavel. Regnet öser ner, det åskar och blixtrar. Och som om inte det skulle vara nog med det, Nej! Vi har ingen tillgång till rinnande vatten, så istället har vi en massa hinkar och bringare överallt. Tror ni jag känner mig manad till att duscha imorgon bitti eller vad? Haha.



Mina nya jogging skor

Idag har jag jag jobbat, bara två pass kvar nu!! IIIH :D

Efter jobb begav jag mig hemåt till min familj.

Jag tog mig en jogging runda med mina nya jogging skor, det är så himla kul att ha något nytt och fräscht. Dem var sköna men känns ändå lite ovant i början. Men snygga tycker jag att dem är i alla fall. Ville egentligen ha rosa för det är så coolt på andra men hittade ingen modell som passade mig så det fick blir denna röda istället. Men det gjorde inget för röd är ju min favorit färg trots allt :)

Nu ska jag sova, God natt!

Kram Malin




Shopping

Idag begav jag och min syster till Väla för lite shopping. Mest shopping inför Kanada :)
Jag köpte en resväska, en stor och fin med godkänt TSA lås! Köpte även till en rosa spännrem så jag lär känna igen den :) Jag köpte även ett par jogging skor, som har varit mer än efterlängtade men nu är dem ialf mina!
Köpte linsvätska 1dl förpackning, allt är ju så himla noga med tullen i USA. Men det är väl bra!

Idag har jag som många andra av mina sommarlovs dagar - jobbat.
Nu har jag bara 3 pass kvar som kassörska, ska bli super skönt att sluta! Man blir trött på att göra samma sak hela dagarna, men det är väl så det är att jobba?

Kan inte heller fatta att jag åker om EXAKT 24 dagar !!!!!!! Det är inte klokt. Och jag ska nog börja packa imorgon, annars får jag snart panik. Jag är ju en sån människa som vill ha koll på allt innan jag åker någonstans eller gör något. Tänk er själva om man packar typ två dagar innan när man ska vara borta i ett halvår och råkar glömma låt säga, dina favorit jeans eller något annat viktigt! Hehe.

Kram Malin





(bilden är från när jag testade hur mycket väskan rymde och
hur många kilo det blev. Det hela slutade på 18,2kg av 23kg möjliga, vilket är super bra!)

Tiden den går, men vart?

Vart tar tiden vägen? Gud vad jag snackar om tid i min blogg hela tiden men det är väl så jag känner?

Anyway, sitter här just nu, ny duschad, ny äten och ska snart börja mitt pass på golfrestaurangen. Mitt sista pass på golfrestaurangen för den som vill veta, tack och lov. Känner att jag inte vill jobba mer innnan jag åker. Alltid kul att tjäna pengar men inte att slita ut sig och behöva offra andra saker man inte kan göra bara för att man ska jobba. Känner ni igen er? 

Gårdagen bestod av jobb gånger två. Först som kassörska 10-20.15 därefter direkt till restaurangen till sent.
Sedan bar det av till en efterlängtad säng.

Kram Malin



(Bjuder på en bild från Torekov sommaren 2010)

Kina restaurang

Igår var vi på Kinarestaurang och jag tror jag har kommit på att jag inte är särskilt förtjust i kinesisk mat. Det är mest bara ris och en massa gojja. Vårrullar som på bilden är däremot gott!! :) Jag beställde in minivårrullar, super söta! Men kvällen var ändå mysig, alltid lika mysigt att sitta på restaurang, speciellt med familjen Carlsson.
Carlssons i ett nötskal, haha!!

Min vecka har varit lite si sådär. Det är nästan så man bara vill skratta åt allt...
Jag har lyckats med bland annat: 

      • Jobbat på en räkfrossa utan att äta en enda räka, hur lyckas man?
      • Försökte tanka Vpower i bilden fast vi inte har det, hur lyckas man?
      • Beställt en kabinett till en extern hårddisk i tron om att det var en externhård disk, hur lyckas man?
      • Varit allmänt förviradd
      • Haft ännu en spindelincidend, fy fasiken vad jag hatar spindlar!
      • Lyckats glömt att ta min medicin, vilket är sjukt korkat.
      • Och mer som jag inte kommer på just nu... 


Kram Malin



...

Ojoj börjar få lite ja vad säger man... smått panik inför Kanada nu. Varför egentligen vet jag inte? Känner dåligt samvete för att jag lämnar alla här hemma men sen samtidigt så är det det här jag vill. Bryta min vardag mot något spännande! Hoppas alla respekterar mitt val :)

Allt jag gör om dagarna är i princip att fixa inför resan, alltfrån beställer externhård disk till att se till att jag har medicin och hårtottar hemma! Allt verkligen. Man vill ju inte glömma något. Jag har inte börja packa än, dvs lagt allt i en hög och kunna ha överblick av vad man ska ha med. När tycker ni jag ska börja packa (åker den 2:e september)?

Nu ska jag fixa vidare. För ikväll blir det kinarestaurang med familj och pojkvän :)

Kram Malin


I brist på bilder då jag varit super dålig på att använda min kamera så kommer här en från vårstädningen i våras.

Tiden går så himla fort

Gud vad tiden går fort. Jag åker till Kanada, Vancouver, British Columbia om mindre än en månad.

Kan knappt fatta att jag, lilla Malin ska lämna mitt trygga liv som jag har. Men gud vad jag längtar, ska blir super kul :) Men kommer nog att sakna min familj och mina vänner och självklart pojkvän.

Nu ska jag kolla lite 2½ men innan läggdags. God natt på er!

Kram Malin


4 år och 3 månader

I Maj 2006 fann jag min Niclas. Den 3 Maj blev vi ett par och sen dess har vi hållt ihop.
Med honom kan jag var mig själv.

Du är bäst! Älskar dig ♥

Vad tror ni om mig i kort hår?

Passar jag eller passar jag inte i kort hår?




RSS 2.0