Bright Night in Stanley Park



Kvällen bjöd på kyla och miljontals ljus i Stanley Park. Jag, Jossan, Jason och Matt åkte till Stanley Park för att gå på Bright Night som är ett stället i parken dekorerat med en massa ljus och det gick ett tåg runt i parken som man kunde åka med om man ville, vilket vi gjorde!!!

Jossan hittade även en kompis, en tvättbjörn :D :D






Solig och kall 30:e december dag



Det har varit en super fin dag idag så därför beslöt sig Jossan och jag oss för att åka över till downtown och strosa lite i Stanley Park! :)

Imorgon är det sista dagen på år 2010, är inte det galet???

Vad har ni för planer för nyår? Tell me!
Själv ska vi ha lugn och fin middag hemma med Tanya&Lars sen ska vi antaligen ner till "byn" (Lynn Valley) till några kompisar...Det är inget särksilt med fyrverkerier här på nyår som det är i sverige, så njut lite för mig alla ni där hemma :)







SVENSKA SKVALLERTIDNINGAR


Idag fick jag och Jossan post, det var ett grönt paket från Karin och Mike (våran faster och hennes man).
Gissa vad det var? Jo, skvallertidningar :D

Svenska skvallertidningar är livet! :)

Tack så mycket :)






Capillano Suspension Bridge


Igår besökte vi capillano suspension bridge som är en stor turist attraktion, så vi var ju på rätt plats! :) Under vintern dekorerar dem hela stället med en massa lampor och annat mysiga saker!!

Jossan och jag åkte dit med Kevin och hans kusin Caitlin, väldigt trevligt!







Den 27 december


Dagen bjöd på rund tur i Vancouver. Vi körde runt till bland annat UBC, Queen Elisabeth Park, Granville Island och lite andra exklusiva ställen :)

Vi började dagen med brunch på Denny's. Sedan bar det av ut till UBC. UBC är University of British Columbia men det var inte mycket rörelse där ute då skolan är stängd för vintern. Vi körde vidare och besökte ett tropierie typ i Queen Elisabeth Park, det var varmt, fint och coolt där inne. En massa konstiga växter från de varmare bräddgraderna och en massa fina fåglar.

Sedan besökte vi Granville Island Market som är typ som hötorget i Stockholm. En massa små saker, hantverksbutiker, frukter och matställen. Vi åt lunch på en fin båtklubb i närheten, jag och jossan delade på en tomatspenat soppa samt spenatgetost sallat :)

Sedan bar det av hemåt, eller nej vi körde inom ParkandTilford Garden för att kolla på the light festival de har där under december månad! Dem har dekorerat parken med en massa julljus, mkt fint :)


KramKram






BOXING DAY = REA!!!!!



Fattar ni hur kul jag har haft åt denna bild? Fattar ni hur trött jag var? Jag har aldrig gått upp så tidigt under hela min vancouver vistelse.

Klockan 06.00 ringde klockan, det var bäckmörkt ute och kallt var dett!!! Men upp skulle vi för det var ju boxing day dvs galet mycket rea. Vi åkte iväg kl 07.15 för att vara i köpcentret innan kl 08.00 då dem öppnade. Vi spenaderade hela dagen där och vi hade trevligt samt gjorde en massa fynd :)

Sen åkte vi hem, Sara, jag och Jossan nöjda och belåtna men framförallt trötta. Haha!

KramKram






25 December



Vi vaknade kl 09.00 imorse, vi steg upp och väl nere var det julstämning :) Tanya och Lars sa god jul och sedan var det dirket; Kolla i era strumpor, som hängde ovanför öppnaspisen. Tomten eller ja Lars och tanya hade fyllt dem med små saker, vi fick varsin bok, lifesavers (små godisar), nyckelring, klementin, en liten kalender av BC och mannersmith :) Så söta är dem :)

Sedan åt vi lite frukost sedan var det dags för den riktiga julklapps utdelningen. Vi delade ut klapparna, tanya agerade tomte :) Vi fick alla en massa paket. Tanya och Lars hade en hel del till, tack så mkt :) Fick tröja av dem, Canucks slippers, tvål, kaffekopp. Hade även med lite presenter från sverige som jag/vi fått av bland annat hjalmarsson, karlssons, mammapappa och svärmor :)

Jag fick även en hemma gjord kokbok av Jossan med hennes favorit recpet som är enkla och goda :)

Tack så mycket allihopa!

Bäst av allt nästan var en present jag fick av Kevin. Han kom förbi, med en liten present blev lagom chockad :P Han gav mig en dvd skiva utan att säga vad det var. Vi satte igång den och ni kan aldrig gissa vad det var!!??
Kalle Anka, den som går kl 15.00 i sverige på julaftonn. Vi missade det på internet här då det sändes kl 05.55 och vi sov då. Jag berättade för Kevin hur besviken jag blev när jag missade och tydligen så fixade han det trots att han knappt visste var det var. Coolt va?

Nu ska vi fixa oss för snart kommer Tanyas syster och hennes pojkvän samt två barn :) Vi ska äta kanadensisk julmiddag! MUMS!






Santa Claus is coming...




På julafton dvs den 24 på kvällen satte jag fram kakor och mjölk till tomten. Här kommer han på natten genom skorstenen, barnen får med andra ord aldrig riktigt se honom!

När jag kom upp på morgonen så var det en tugga tagen på kakan, tomten hade alltså varit här :D :D :D





Snart så!!!



I morgon bitti öppnar vi paketen! :D

Jag har satt fram mjölk och kakor till tomten som enligt traditionen här kommer genom skorstenen inatt och lägger fram julklapparna! Får se om mjölken och kakorna är kvar i morgon bitti, vem vet? :)

Nu ska jag sova. God natt :)







God Svensk Julafton



Idag har vi haft en traditionell svensk julaftons middag det vill säga, julmust, svenska nubbar, kål, skinka, janssons, sill, ägg, köttbullar, prinskorv och kavring! Lars var kocken bakom det hela, en bra kock för det smakade super bra :)

Därefter slappade vi och kollade på en julfilm :)







Canadensisk frukost


Vi kom upp i morse och yrvaken som jag var sticker Tanya fram sitt huvud och säger: God Jul! Jag blev lagom chockad och det tog mig ett tag att fatta vad hon sa för det var med lite brytning. Men super gulligt! Hon är bra på svenska :)

Hon gjorde frukost till oss alla, fluffiga pannkakor med bacon, lönnsirap och sylt! MUMS :) Och turkisk yoghurt!






Kattpassning


Sedan några dagar sedan passar vi Anna och Johns katt. Dem har åkt hem till Ontario över julen och då fick vi äran att sitta barnvakt åt deras ögonsten, Enzo samt fiskar!

Enzo är super livlig, busar och springer runder överallt typ :P Men en mysig liten katt :) Vi ska ha honom ändå tills den 1 Januari :)






Öppet hus


Klockan 18 började folket strömma in i familjen Lenaders hus, allt från grannar till vänner. Brasan var tänd, julmusik på, ljus i alla hörn tända och ljusstakar och granen tänd - mys faktorn var 100%. Plockmat till tusen, allt från kex, ost, pepparkakor, äpple, glögg, nötter och kakor! Gott var det :) Populärar var ju mina och jossans svenskar negerbullar, hehe! Folket gillade dem.

Under kvällen blev det mycket snack, yatzy och biljard! Jossan vann alla gånger, hmm.... Lite kul för att de vi spelade med visste knappt hur man spelade, som Jason sa: Vad är yatzy? Och då menade han yatzy det man får i spelade, dvs fem likadana.. Jag menar, det vet väl alla???


Självklart var våra tomtemössor på som Jossan tagit med från Sverige :D

God Jul på er hemma i Sverige!! Jag saknar er alla. Jag och Jossan ska kolla på Kalle Anka på svtplay, det får man ju inte missa :) Tack svtplay!







GOD JUL


Idag den 23:e har vi öppet hus för deras vänner och grannar! Vi ska bjuda på lite svenska saker såsom glögg, negerbullar och annat småplock :)

Imorgon den 24, allas svenskars stora dag så ska vi faktikst ha en svensk julafton fast utan julklappar. Vi ska ha julskinka, janson, julgröt, sill och ägg och sånt annat svensk med bara oss fyra :) Mysigt!

Någon som vet om man kan kolla på Kalle Anka på svt play eller något? :) Hade varit topppen!

Juldagen dvs den 25 så ska vi gå upp tidigt, typ 9 och då ska vi öppna julklapparna kring granen och kolla våran strumpa :) Sen äter man julfrukost, typ ägg och bacon eller typ pannkakor. Sen kommer Tanyas syster och hennes barn plus pojkvän och äter traditionell Kanadensisk julmiddag bestående av kalkon, stuffing etc.


GOD JUL :)






Onsdagen den 22:e december





En glas jossan framför vårat egen gjorda pepparkakskort hus :)

Efter German Christmas market gick vi till pepparkakshus tävlingen :)

Vi tog en bratwurst på german christmas market, väldigt tyskt :)

Tanya och Jossan på german market, kollar på något intressant!!

På German Market, framför en nötknäckare :)

Hemma i köket, vi bakade pepparkakshus och negerbullar :)

Vi besökte gastown, här framför den berömda ång klockan :)

En hungrig jossan i solsskenet och de varma 8 graderna :)

Våra kort :)

Jossan gör negerbullar, mums :)

Min fina syster framför det gigantiska pepparkakshuset på Burrars Street i downtown!

Tanya och jossan framför nötknäckaren!

Jag borstar gaddarna, som pappa hade sagt :)

Svenska Negerbullar, Tanya åt sin första i hela sitt liv idag och gillade det :)

Fina Jossan, någon som ser att vi hade samma myskläder? :P  Vi är så lika...

Jossan och Tanya på the seabus på väg till The German christmas marketi downtown :)



Dag 1


Nu ska jag berätta vad som hände då vi skulle hämta jossan på måndag kvällen. Vi kom dit i lagom tid, vi stod och väntade på henne klockan halv 8 då hennes plan var beräknat att komma men ingen jossan kom... Det visade sig att hon inte kom med planet från Seattle till Vancouver utan planet var försenat från island vilket gjorde att hon missade planet från seattle.

Tanya och jag fick snällt åka tillbaka, vänta i 2½ timme sen köra tillbaka till flygplatsen (ca 45 min) och vänta ännu en gång! Vi stod där kl 00.00 då hennes ankomst var beräknad, allt folk kom.. men fortfarande ingen jossan. Vi blev oroliga! Efter en timme och typ 10 min höll vi nästan på att ge upp. Vi trodde det var strul med baagaget eller att hon råkat somna i seattle och missat hennes plan ännu en gång men icke :) Hon kom efter 1 timme och 20 min. Det visade sig att dem hade tagit henne åt sidan i tullen, rotat i hennes väska, frågade henne en MASSA frågor om allt! Men ja som sagt till slut kom hon :)

Idag gick vi upp i lagom tid cirka kl 10 och började dagen lugnt med att packa upp hennes grejor och lite sånt :) Sen visade jag henne runt i Lynn Canyon Park och Lynn Valley!

Det känns så himla bra att ha henne här, jossan är livet!!! Allt är bra, vi har handlat massa frukt och grönt dvs malin & jossan mat :) Vi kan låna varandras kläder, jeeij! Jag är lycklig!

Ikväll ska vi klä julgranen!

KramKram






JOSSAN HAR ANLÄNT...


...EFTER MYCKET OM OCH MEN!

mer detaljer kommer senare :)







MIN SYSTER!!!!!



Om mindre än 1 dag och 20 timmar kommer min syster hit!

På Måndag kl 19.18 "Vancouver tid" kommer min syster hit!

På Tisdag kl 04.18 "Svensk tid" kommer min syster hit!




MIN SYSTER KOOOOOMMMMEEEERRR!!

Måste hinna tvätta mina lakan innan hon kommer så hon får sova som en prinsessa när hon kommer hit :)






Lördagen den 18:e December 2010




Idag vaknade jag kl 9.30 av mig själv, men mina ögon var ändån super trötta! Någon mer än jag som känner så ibland? Det är jätte jobbigt! Jag fixade mig, åt frukost kollade lite på en julfilm på tv.n :)

Sedan begav jag mig ut mot bergen med Kara, Kevin och Karas kompisar. Vi åkte till cypress mountain som är ett berg ca. 30 minuter från oss. Nere i vancouver är det regn och noll snö, väl där uppe är det tvärt om! Kallt, massa MASSA snö och inget regn. Väl där upp åkte vi snowtubing som är gummiring nedför backe :) Det var super kul och bra träning för den delen då vi gick upp för backen hela tiden :P

Efter snowtubingen begav vi oss alla till ett "berömd" eller ialf välbesökt cafe som heter Savary Island Pie Company och ligger i West Van. Dem är kända för sina pajer som ni kanske hör på namnet och oj gud vad god den var. Vi beställde in en hel paj, haha! det är inte ofta det händer. Det blev en jordgubbspaj :) Muuums... Lagom varm och lagom krispig!

Sen kom jag hem.. tanya hade bakat en sjuhelsike massa kakor, nej men kanske typ sex olika sorters nu inför julen!! hehe. mums!!




...


Har egentligen inget speciellt att säga!!

Igår var jag på go cart! det var kul :) Få gas och köra som en galning och göra snäva kurvor :)

Idag har jag besökt tanyas jobb! Ikväll har tanya dekorerat huset med jul saker :)

Imorgon ska jag besöka Tanyas jobb igen för att kolla hur mycket dem har att göra :P

Nu ska jag slappa, äta middag och kolla på big bang theory!

Förresten min rygg är öm... Inte bra! :(




PS. Jag var inte sämst gällande gocarten trots att jag var där med 6 andra killar :P  DS

2 gången...



Ikväll var planerna att gå och bowla i Burnaby. Men även denna gång var det fullt (när vi skulle bowla förra gången var det också fullt och man kan inte boka om man är färre än 16 pers, knas jag vet!), fast vi hade ringt och tjej sa att det inte var mycket folk och dem har mååååånga banor sisådär 30 st.

Ändrade planer, så vi åkte till en lokal pub i Lynn Valley kallas the black bear och snackade skit.

Nu ska jag sova :)


Kvällens look!! heheh




Min pojkvän


Jag får hemlängtan... På andra sidan jordklotet sitter min pojkvän och väntar på mig :)



Han är det bästa jag vet, och jag blir glad av att se honom och höra honom.

Snart kommer jag hem men ännu mer snart kommer min syster hit :D







Redan tredje advent...


Någon mer än jag som nästan har missat att det är tredje advent redan? Är inte det galet? Jag har knappt några julkänslor, tror det beror på att vi inte har lucia eller snö här... :(

Men vi har mysig adventsljusstake samt datum ljuset här :)







Gingerbread house making

 

En bild säger mer än tusen ord. Vad säger då en massa bilder?





Nyckelband


Kolla vad jag har skaffat!!! Ett nyckelband från Olympiska spelen. Dem säljer jätte mycket i affärerna som har med os att göra, både gillar det och ogillar det!! Men denna var fin :) Plus att jag har nytta av dem :)






Markus Naslund



Igår var vi på mathcen då Markus Näslunds nummer hissades i taket. Det var mäktigt, hela hans familj och alla nära som stöttat honom var där! Det delades ut blommor, presenter och folk höll tal. Det var fint :)

När vi kom dit till att börja med så var där ett litet häfte och en brosch vid stolen. Måste tillägga att det bara var vi som satt på de nedre raderna som fick det :P :)

Matchen var spännande, det blev 4-4 efter 3 perioden. Det blev förlängning men redan efter 30 sek gör dem andra mål dvs matchen var över!

Till middag åt vi inte hamburgare utan en hamburgar likande sak. Det var en delad baguett med typ kryddigköttfärs innut i så det var nästan som hamburgare men ändån inte för det kallades för sandwich. Till det serverades chips. galet? Ja. Men jag menar pommes eller chips...båda är friterade potatis :P

Efter matchen precis innan vi skulle hem så "regnade" det filt :P Nej men det kom en filt från någonstans som någon kastade på killarna bredvid oss. Lyckliga jag, som hade berättat för dem tidigare under kvällen att jag var från sverige och ja helt enkelt turist, fick filten :D Snällt av dem .






HOCKEY


Om ca 50 min. bär vi av till Rogers Arean där hockeyn håller hus. Våra planer är att ta seabus över till downtown så vi är där kl 16.30 sedan skytrain så vi är vid arean kl 17 då dem öppnar. Vi kommer alltså stå och hänga på låset så att säga, allt för att se så mkt som möjligt :P

Cermonin för Markus Näsöund börjar kl 18.05 och själva matchen börjar kl 19.30 så det kommer bli en lång kväll :) Lär väl bli en hamburgare som förr, från whitespot till kvällsmat!!

Nu ska jag fixa mig, dvs klä på mig och sminka mig :) Hej svejs så länge!!






NOBELDAGEN = MIN NAMNSDAG


Idag ar det min namnsdag dvs Malin!!!! Alla flaggar for mig, absolut inte for att det ar nobeldagen eller sa.


Har i Canada har man inga namnsdagar vilket jag anser vara trist. Varfor vi ens har namnsdagar i Sverige vet jag ej!!! Vet ni?


KramKram




Core off the wall


Igår var jag på yoga centret och gjorde core off the wall dvs magträning med hjälp av väg och redskap. Jag har bara varit på det en gång förut men denna gången var super kul och annorlunda.

Vi gjorde galna övningar, vi HÄNGDE upp och ner i ett rep och ja helt galet var det, galet för mig för det var inget jag har sett förut!!!! Men jag gillade det :)

KramKram

(bilden är från google och den positionen kallas downer facing dog för den som vill veta)






Julkänsla


Ljusstakarna är uppe! Bara för att Lars är svensk har dem dessa ljusstakar. Man kan köpa dem på ikea och en del människor har dem men inte många!!

Jag tycker det känns som hemma när man ser ljusstakarna :) Det är så svenskt!





Godis



Godiset är fixat till pepparkakshuset!! Jag och Tanya ska göra det på måndag då det är lucia :) Vi har köpt ett färdigt set med allt i - färdiga bitar, glasyr, godis och så men vi ska även göra två egna hus från grunden med eget godis som jag valde :)

Visste ni att på IKEAs hemsida kan man hämta mal till pepparkakshus?




Målning


Tanya är duktig och målar. Hon har målat alla väggar och vardagsrummet är helt färdigmålat då man behöver måla två lager. Jaaai!!! Nu blir det ännu finare :)





Skylt



Idag gjorde jag klart skylten vi ska ha med på hockey matchen vi ska på lördag. Vi är sååååå taggade inför matchen speciellt med våran svenska skylt :) Markus Näslund går i "pension" och under denna match ska dem hissa hans tröja därav texten!

Vi har super bra platser inne i arenan, rad 16 dvs finns risk att vi hamnar på tv. IIIIIHHH!!!

KramKram






Skitväder



Vädret i Vancouver är.... regnigt, som ni kan se!

Vad hände med vädersnubbarnas uttalande om att det skulle bli kallaste vintern någonsin?







Frissan



Efter ösregnspromenaden var det dags för frissan.

Gud vad mitt hår känns bra nu, fräscht, lättare och lite kortare :) I like !!!! Lyxig salong, tvättade håret samt gav huvudmassage i början, sedan fick man the och sedan var det dags för klippning :)






MAMMA!!!!!



MAMMA, JAG BEHÖVER EN NY REGNJACKA!!!

Jag hade på mig min regnjacka, plus en tjocktröja sen denna tröja. Kan ni fatta hur mycket det regnade samt hur dålig min regnjacka är eller ska jag säga "regnjacka"?






Maple Leafs Christmas Party



Hade en super trevlig kväll med massa folk, god stämmning och god mat och dryck! Alla var super finklädda och på topphumör då dem bjöd på allt, 4 rätters middag, dricka och taxi hem. Det kallar jag jobbefest :)

 
Förrätt 1 - sallad
 
Förrätt 2 - pastapenne med tomatsås
 
Huvudrätt alt 1 - mediumrare kött med potatismot 
Efterrätt - Tiramisu
 
Huvudrätt alt 2 - svamp med risotto
 
Huvudrätt alt 2 som jag självklart valde - lax med pistago och kroketter




Pepparkakshus tävling



Efter paraden gick vi till ett hotell i närheten som anordnade en pepparkakshus tävling. Dem gör det varje år! Det var suuuuuper coolt och suuuuper inspirerande. Gud vad jag vill göra galna papparkakshus :) Det peppar kakshuset jag står framför är äkta, dvs det är ätbart. Det består av 1400 äggvitor, som ni förstår. Det är super stort. Deltagarna i tävlingen var allt från barn i årskurs 3 till vuxna människor i kakdekorations skola.






Santa Claus Parade 2010



Idag har jag varit på Santa Claus Parade i downtown. Paraden var kul, det var super mycket folk och massa event innan så som ginberbread decorating för barnen men jag är ett barn. Det var sångare på scen som sjön julsånger, ansiktsmålning och många gratis saker såsom godis, varm choklad, frisbees, klistermärke, hattar etc. Paraden var ca 1 timme lång och tomten var där :)

Vädret var okej, moln och kallt! Men jag var varmt klädd, 3 tröjor plus linne samt jacka. Två par byxor samt vantar, mössa och halsduk :) Plus vaderade stövlar med dubbla strumpor.






Lördagen 4:e



Vaknade sent idag, oj gud vad trött jag var!! Jag hade en super trevligt och rolig kväll igår. Vi gick till en irlänsk pub kallad Blarney Stone och det var hur läckert som helst! Det var verkligen irlänskt, servitriserna gick runt i kilt liknande kjolar, tegel och träpelar överallt, live band. Och bäst av allt var dansen! Alla var helgalna och alla bara dansade loss. Det var inte sånt stelt utan galet, skit kul var det! Jag dansade typ hela kvällen och det är jobbigt men kul :P

Bandet som spelade bestod av gubbar i typ 60 årsåldern men alla älskade dem. Man kan jämföra deras musik med typ joddla med siw tror jag, glad och annorlunda. Det bestod av dragspel, fiol, gitarr, piano och sång. Det spelade ingen roll om man kunde låten eller ej, alla bara dansade.

Idag har jag slappat, tog en lugn morgon. Körde bil, japp KÖRDE BIL!! :D Själv. Jag körde ner till Park and Tilford för att köpa vin och lite matvaror till Tanya and Lars. Väl nere kom jag på att det var gratisvinprovning i vinbutiken dvs as mkt folk och tror ni inte det var det inne på save on foods (matbutiken) också? Dem bjöd på så mkt mat att man kunde gå där för lunch :P :D jag fick med mig några gratis prover hem, torkade tranbär och några chokladpraliner. Gratis är gott!!

Har även kollat på en romantisk komedi idag, vad annars? Den hette Four Christmases och var super kul :) Se den om du inte har sett den.

Jag gjorde körningen bra, trots att jag var lite nervös har ju inte kört så mycket här.. Men tror ni inte jag råkar sätta i gång larmet på bilen, hehe och självklart visste jag ju inte hur man stängde av det! Efter ett tag hjälpte Lars mig :)

Sedan gick jag ut i kylan runt noll grader nu och sprang. Sprang ner till headwater som är nere i en dal typ och oj gud vad halt det var. Kändes lite lökigt att springa, man brukar ju springa "framåt" men pga is på vägen så köndes det mer som om jag sprang "uppåt" haha :P

Nu sitter jag här och värmer mig!! Har funnit min bästa vän - riskudden :) Mmmmmmm...

Ikväll ska jag, Tanya och Lars över till grannarna för middag och lite små prat!



Bilder från igår!






Ego pics


Jag lägger ut ego bilder bara för att...

Jag är ego? Nej

- Tycker om mina nya kläder
- Har fixat mig för en gångs skull
- Har en kamera :)
- Hade tid för det och brist för annat

ENJOY!


PS. Mitt hår är galet långt nu, ska till frissan på onsdag :) DS.





Kärlek



Idag är det "Niclas och min dag", den tredje.

Vi har varit tillsammans i 4 år och 7 månader. Och jag är lika kär som när vi träffades :)

Oj vad jag kommer krama dig hårt när jag kommer hem!




Ledig fredag!!



Idag sov jag länge, till klockan 10... Skönt :) Men ändån hur länge man har sovit så är man ändå trött när man vaknar konstigt!! Jag har bakat bröd idag, lyckad som jag är i köket råkade jag ju glömma bakpulvret. Brödet blev ändån gott men platt! haha.. Sedan gick jag ner till yoga centret och körde ett pass hotyoga !! Det var skönt, tog det lugnt efteråt och duschade länge. Ganska slapp dag! Nu sitter jag hemma och ska snart göra mig redo. Jag ska ut med Jason och hans kompisar till en bar/pub i downtown som är irländsk, hmm... undras hur den är?

Kramkram

3 månader



Idag är det den 2 December vilket innebär att jag har varit Beautiful British Columbia, Vancouver i 3 månader nu!

Tiden går faktikst ganska snabbt... vilket är på både på gott och ont. Om mindre än två månader kommer jag hem till Sverige men det innbär även att om mindre två månader så lämnar jag Vancouver.

Bjuder på lite random pics från olika saker under min tid här... Enjoy!












Dålig uppdatering



Sorry för dålig uppdatering, men jo jag lever. I Vanvoucer är vädret, höstigt! Kan man säga så? Det regnar ibland är mulet och typ 2-3 grader. Gårdagen checkade jag läget på Tanyas jobb, det är stressigt där nu pga av alla beställning samt att dem har en stoooor gratis vinprovning på lördag. Dem förväntar sig 300-400 personer. Och det är en liten butik, hehe. Tanya gjorde bottle wraps hela dagen dvs slog in vinflaskor som ex. företag bestället. Det är hundra tals som görs varje dag typ.

Efter det gick jag hem, jag har träningsvärk!!! Det tar ca 50 min att gå ner till Park and Tilford och 50 tunga minuter hem då det är grymt stora uppförs backar. Så nu är min rumpa mer än sårbar, hehe.

Idag (torsdag) ska jag ner där igen, och se hur stressigt dem har det :) Vi ska även börja måla väggar här hemma nu så det kommer snart bli super fint ocg vi ska börja dekorar med julsaker. Vi har adventsljusstaken upp samt ett ljus med 1-24 på :D Det är bara vi svenskar som har det. Det finns bara i välsorterade svenska butiker...

Nu ska jag käka frulle och fixa mig. God kväll på er och god morgon på mig :)

KramKram

(bild från i somras då vi grillade hemma i trädgården med hela familjen dvs mamma pappa syster och pojkvän samt svärmor!! )



Nya minnen!




Aldrig har jag sett något liknande. Ikväll åt jag och Tanya ute, eller ja inne i bilen faktiskt. Vi åt på white spot. Man kör in på parkering, meny finns framför på huset i stora bokstäver. En servitris kom ut till oss i bilen och tog våran beställning. När maten var klar kom dem ut med den på en bricka, inte en mcdonals bricka eller så nej! Dem kom ut på "ett långsmalt" bord som man satte fast i fönsterkanten sedan åt man från det! Man behövde alltså inte röra en fena för att få "mat på bordet".

Bilden är från google men exakt så såg det ut. Coolt va? Jag har aldrig sett det i sverige, har ni?








RSS 2.0