SlingorVar hos frissan idag, kände för lite förändring. Jag har alltid varit blond men har mörk utväxt pga att det inte får någon sol på vinterhalvåret. Nu är jag blond rakt igenom, känns fräscht och fint :)

Första gången jag slingat det, så det är lite spännande!!!
EFTER

EFTER

FÖRE

FÖREBilderna är tagna med exakt samma ljus och rum.


BRÖDBAKA - MUMS


Idag har jag bakat ett "filmjölksbröd", har bakat det förr och det är suuuuuuuuuper gott. Man kan slänga i vad man vill i princip.

Istället för yoghurt använde jag filmjölk. Det står på receptet att man ska ha grahamnsmjöl men jag blandade graham, soja och phsyllium mjöl så att det blev 5 dl tillsammans.

Istället för solros och linfrö mixad jag ihop en massa olika så att det ändån blev 3 dl tsm. Jag använde bland annat, gojibär, solrosfrö, hela repsektiva krossade linfrö, phsyllium frö, mandel, hasselnötter, valnötter och lite bovete. MUMS!!!!

Självklart går det bra att följa receptet i prunkt och pricka men jag ville "liva upp det" lite. När degen väl är klar, höll den i en avlång, sockerkaksform eller liknande.

Det bröder ska jag mumsa på när jag ska börja trappa upp efter fastan :)


Receptet

Brödet på grädding i ugnen

Ingredienserna

Min recept bok jag fick av min syster i julklapp

Filmjölk + Brödsirap

Alla torra ingredienser

Så här såg bröder ut inuti

Bädda säng


Jag fattar inte hur jag kan få det så stökigt så snabbt och inte tala om hur sängen kan se ut! Har ialf bytat lakan i mina sköna säng och bäddat den fint så nu är den fräsch och fin igen :)

FÖREEFTER

Pappa 50 år

Förra helgen var det kalas för min kära far. Han blev hela 50 år gammal men han ser ut som en pigg 40 åring om du frågar mig :)

Det var ett super bra kalas, alla var där och alla var glada!

Grattis Pappa


Fastan är igång - dag 2

Första bilden är vad jag ska äta under fem dagars fasta. Den är faktikst super god, inget att klaga på alls!!

Men det fanns en sak som smakade rent ut sagt - för jävligt. Glaubersalt skulle drickas första morgonen, det är ett laxerande medel som är super äckligt. Men drack hela, 3dl (3tsk salt). Duktiga jag :)

Nu är jag ialf inne på dag 2 och det känns bra. Men det känns som om jag äter hela tiden, haha!!Jobb

 
I mitt fina sverige är jag nu inte längre arbetslös. Jag har jobb :D Idag ska jag jobba på intersport och undras hur det ska gå? Slutrean börjar där idag... och nya mig i kassan hmmmm :P Men ska bli kul!!

Imorgon ska jag jobba på dagis, passa och leka med små söta 1-5 åringar, det är super kul :)

Jag stormtrivs och lite pengar är ju aldrig fel heller!!


vs

(bilderna är från google.se)


SlingorTjoho! Jag har bokat tid hos frisören för slingning. Spännande va? Känner att mitt hår är tråkigt och ville liva upp det lite. Men vilken färg det blir får ni se när jag gjort det :D(bilderna är från google.se)


FASTA


Idag beställde jag paketet - fem dagars fasta. Pappa brukar göra den så jag vet att den är bra. Jag gjorde en likande fasta i vancouver men då gjorde jag mina egna juicer, kände inte så mycket då - blev besviken. Så hoppas detta känns bättre och med resultat :)

Får se vilken dag jag börjar min nedtrappning, antagligen på fredag!


Vad är det som händer??När ska värmen, våren och sommaren komma? Kylan i Sverige verkar ju aldrig vilja ta slut. Alla ni som är i varmare länder, stanna där!!! :D


(bilden är tagen från aftonbladet.se)

Trädfällning

Idag har hela dagen ägnats åt bränne! Bränne, bränne och åter bränne, fyfasiken. Bränne kommer nog alltid ligga mig varmt om hjärtat, haha! Låter knas jag vet men jag vet hur mycket arbete det ligger bakom en liten stack ved.

När en del ser stora och stylade bilar blir dem helt exalterade, pekar och blir glada. När jag ser en stor brännestack blir jag exalterade, pekar och blir glad! Normalt? Det är frågan men det blir väl så när man växt upp med en far som älskar bränne!

Svettigt och regnigt var det ialf, men det ska firas ikväll med en kopp te och antikrundan på svt :)


STORM!!!


Ikväll blir det storm, säger dem. Och japp - det märks! Jag hör det genom huset hur vinden viner, hoppas taket håller. Hmmm!? Vad är det som händer med Sverige? Först värsta snö/kyla/allmänt vinter kaos och nu detta. Hoppas det går äver till imorgon. 

Tonight there will be storms, they say. And yep - I can tell! I hear it through the house how the wind howls, hope the roof holds. Hmmm!? What's happening with Sweden? I started with snow/cold/general winter chaos and now this. I hope it will slow down until tomorrow.Bilden är från aftonbladet

Först dagen på jobbet


Idag hade jag min första dag på jobbet, eller som det hette - provjobba! Jag är på intersport på familia. Jag fick göra en massa saker idag, allt var nytt för mig då jag aldrig jobbat i en klädes/sportbutik förut. Jag fick ta betalt, vika kläder, prisa grejor, lära saker om skor och mycket mera. Kul dag och fler dagar lär det bli :)


Today I had my first day at work, or as it was called - workpractice! I'm at Intersport in familia ( a sportstore in a shopping mall just ten minutes from my house). I did a lot of stuff today, everything was new to me since I never worked in a clothing / sporting goods store before. I was cashier, folding clothes, praising things, learn things about the shoes and much much more. Fun day and more it will be :)
Malin hon vet - Malin she knows!


Om det finns ett pris i velighet, hade jag vunnit det. Jag kan aldrig bestämma mig, eller jo det kan jag men inte så snabbt och inte av egen vilja! Jag vet om det och det är ju en bra början med att veta sina brister.

Idag har jag kommit fram till att jag ska plugga till civilingenjör inom maskinteknik med inriktning logistik. Bra va? Och jag gjorde det helt själv :)


For those who wanna read the english version:
If there was a price of being the most vacillating one, should I win it. I can never ever make up my own desicions or fore sure I can but not as fast as a "normal person" and I usually use others help to make my desicions! I know about my "probelm" and that's a good start to know yourown weaknesses.

I made my mind today that I wanna study for Master of Science in Mechanical Engineering with a focus logistics. Good huh? And I did it all by my self :)


Bilden är tagen från studera.nu


Uppacking


Ser ni min fina talva? Det är den kanadensiska flaggan, fick den av en kompis där nere och han och hans vänner hade signerat den och skrivit fina kommentarer.


Hemma!!!


Sorry för den sena uppdateringen. Jag är i alla fall hemma nu, hemma i Sverige, i mitt hem i Östra Ljungby.

Min hemresedag såg ut såhär:

Gick upp klockan 06.00 måndagen den 31 Januari. Jag fixade det sista med packingen, mina väskor var fullproppade till max. Jag hade övervikt i mina två stora resväskor med ca 8 pound vardera. Jag tänkte det är lugnt med tanke på att jag inte hade alls mycket i mina två handbagage så det blir ju plus minus noll så slipper jag betala för övervikten.

Efter frukosten och en kopp kaffe, japp ni hörde rätt en kopp kaffe!! skjutsade Tanya mig till Vancouvers Flygplats även kallad YVR. Jag var i tid, vilket alltid är bra. Väl framme vid incheckning så väger vi mina väskor och jag har som sagt övervikt på mina väskor. Flygtanten bara; Du har övervikt!! Jag bara; Jag vet. Och försökte förklara hur jag tänkt men icke sa nicke. Övervikten kostade 200 dollar vilket är ungefär 1400 kr. Snål (ekonomisk) som jag är, fick jag tänka om. Vi proppade över en massa saker i mina handbagage, och klädde på mig en massa kläder. Dem säger ju att lager på lager gör dig varm, och det kan jag verkligen hålla med om. När vi lyckades få ner exakt 50 pound i vadera väska vilket man fick hade jag en hel del kläder på mig. Jag hade två par byxor, vinterboots, två långarmade tshirt, tre tjocktröjor, sjal, mössa, vinterjacka och en väst utan på det. Jag var varm!

Flyget till Chicago var bra, det visades en bra film (life as we know it). Tiden gick fort. Väl framme i Chicago kunde jag ta det lugnt, hade liksom fem timmars väntetid. Men vädret i Chicago var inte det bästa, det snöade! När mitt plan väl skulle lyfta, fick vi vänta länge på att dem skulle ta bort snö och is från planet. Men tur hade jag, dagen därpå blev det riktigt oväder där och nästan inga plan lämnade flygplasten.

Väl framme i Köpenhamn tisdagen den 1 februari kl 13.20 mötte min kära familj upp mig :) Det var min mammas födelsedag, så vi alla åkte hem till min systers lägenhet och firade med tårta. Mamma sa att jag var den bästa presenten någonsin; att jag kom hem...

Oj gud vad bra det känns att vara hemma, allt är som vanligt. Men är allt är så litet, antagligen för allt är så himla mycket större där. T ex backen hem till oss var super brant och jobbig att cykla upp för innan, men nu är det var en liten kulle. Vancouver är backigt så in i "#¤%"#¤!!! Nästan så man blir trött av att bara köra bil uppför dem :P En annan sak som är mycket mindre är husen, allt är så litet i svenska hus, höjden på diskbänkar, rummen är mindre och färre och ja inte tala om bilarna. I Vancouver har var, varann familj stora trucks.

På kvällen somnade jag skönt efter att ha varit vaken i mer än 30 timmar bortsett från två timmars sömn på planet.

Kram

RSS 2.0