Recept Källarfranska

Efter förfrågan av recept så lägger jag ut det. Nu är det bara fritt fram för er att baka :)

      •8 dl finger varmt vatten
      •1 dl olja (mat eller raps olja)
      •100 gram jäst (den blå)
      •2 ½ tsk salt
      •2 ½ tsk socker
      •25-30 dl vetemjöl ev byte till rågmjöl


Ca. 40 st
225-250°

Blanda olja och vatten. Rör i jästen. Blanda i salt, socker och vetemmjöl. Arbete ihop till en deg, forma till små bullar. Låt sedan bullarna jäsa på en plåt ca. 30 min, därefter in i ugnen i 5-10 min. Strö gärna lite mjöl på bullarna innan det gräddas! Smaklig måltid :)

Kram Malin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0